ماکیان البرز

ماکیان البرز

ماکیان البرز

ماکیان البرز

علائم بیماری وبیماری زایی (کریپتوبیوزیس

علائم 
بیماری وبیماری زایی (کریپتوبیوزیس ): بچه ماهیان آلوده به مدل های مختلف این متاع مقداری سیاهتر از معمول وبی اشتها بوده وتمایل به شنا در سطح آب وکناره های استخررا دارا‌هستند . 
در عفونت به وسیله کریپتوبیابرانشیالیس آبششها به رنگ قرمز‌رنگ اما موقعیت غیر ارگانیک داشته وموکوس مضاعف در آبشش وپوست تجمع می یابد . ماهیان بزرگترمقاومت بیشتری دارند . 
انگل زمانی که به وسیله تاکک خود به آبشش ماهی می چسبد به درون اپی تلیوم لاملاها نفوذ می کند . در چهره یورش شدید انگل ووجود دیگر وضعیت مطلوب تخریب اپی تلیوم در ماهیان حساسیت تولید شده وسپس به عارضه ها نقص کلیدی در سیستم تنظیم اسمزی مرگ ماهی به سرعت فرا می رسد . 
پیشگیری 
ودرمان : رویه اختصاصی پیشگیری از پیدایش کریپتوبیوزیس ناشی از کریپتوبیابرانشیالیس به کار گیری از سولفات مس سولفات آهن 2 به 5 هفته یکبار در فصولی که بخت بروز بیماری ارتقا می یابد هست . مخلوط فوق می بایست به فیس افشانه در مرحله استخر پخش شود . غلظت این داروها نباید به بیش از 7ppm در استخر برسد . این محلول علیه سایر تک یاخته گان فرنگی هم موءثر است . 
5-2 
کالا تریکودینا (Genus trichodina Ehrenberg , 1838 ) این انگل متعلق به مککداران می باشد وبطورعمده انگل فرنگی پوست وآبشش ماهیان بوده وقادر به تولید عفونت در ماهیان آب شیرین وشور میباشد . در بعضی وضعیت نظیر تراکم دوچندان ماهیان وسایر دست اندرکاران مانند استرس زایی محیطی سبب ساز مرگ صاحب خانه خود می شوند . 
تریکودینا نعلبکی شکل می‌باشد ودندانه های فوقانی تیزی دارااست که در مدت تغذیه به مرحله پوست یا این که آبشش های ماهیان آسیب می رسانند . 
این انگل مکه هایی در نزدیک دهان دارااست که اکثر اوقات مارپیچی میباشند وبه چهره دایره بی نقص (360 رتبه ) در بعضا مدل ها مقداری کمتر از یک دایره کامل (330 مرتبه ) ودر بعضی جور ها بیش از یک دایره بدون نقص (540 سکو ) امتداد می یابند . 
در شرای انگل تریکودینا به بافت آبشش آسیب برساند در میان حرفه های آبششی به واسطه از در میان رفتن دیواره مویرگها لخته های خونی چشم می شوند که در این نواحی انگلها به راحتی مشاهده می گردند . 
زیست 
شناسی مدل های گوناگون کالا تریکودینا درروی بدن جانوران آبزی از اسفنجها تا لارو دوزیستان زیست می کند ولی ماهیان اکثر ترین صاحب خانه آنها هستند . 
اعضای این مال میزبانان متفاوتی دارا‌هستند . برخی جور ها نظیر کریبیتیس برروی تن ماهی رفته گر زیست کرده دسته پرووازکی در پوست وآبشش ماهی واژه و کلمه زیست می کند نوع آکوتا که بطور طبیعی انگل ماهیان آب شیرین نظیر کپور ماهیان سوف ماهیان می باشد ممکن می باشد بعضا مشقت بار پوستان مانند دیاپتوموس را آلوده و کثیف نمایند . Lom(1992) در چرخه زندگی این انگل کیست تشکیل نشده وانتقال به وسیله شنای مکه دار از یک میزبان به میزبان دیگر انجام می گیرد . این مجموعه انگلها قادرند ساعت ها ویا روز ها سوای صاحب خانه بصورت آزدانه زیست نمایند . 
بیماریزایی 
تریکودیناها انگل فرنگی در سطح بدن آبششها محوطه آبششی یا این که داخل بینی ماهیان یا این که این که برخی از آنان در دیواره داخلی مجاری ادراری زیست می کنند . را ه انتقال مجموعه اخیر به خوبی شفاف نمی باشد البته به نظر می رسد به وسیله ادرار به آب انتقال می یابند ولی نحوه انتقال به بقیه ماهیان معین نمی باشد . 
زمانی که یک تریکودینا به اپی تلیوم صاحبخانه می چسبد مرحله سلول به طرف بخش مکنده انگل کشیده می شود . در ماهیان ذیل استرس وضعیف گردیده لاروهاویا کودک ماهیان که قدرت دفاعی پوست وآبشش آن‌ها کافی نمی باشد این انگل به راحتی تکثیر یافته وبخش عظیمی از پوست وآبشش را می پوشاند وتحریک مستمر آن‌ها وتخریب سلولی وبالاخره نقص در تعادل اسمزی موجب مرگ صاحب خانه می شود . حتی در بعضا وضعیت این انگها به داخل بافتهای پوست ویا آبششها نفوذ می نماید . 
به این ترتیب هر مدل کاهش در مقاومت ماهیان به ویکه تحمل اشکال استرس ها به آنان منجر تکثیر پر سرعت تریکودیناها می شود . در بخش ها معتدل شیوع تریکودیناها فصلی است . در آخرها فصل زمستان واوایل فصل بهار جمع این انگلها به عامل استرس ناشی از زمستان گذرانی ارتقاء می یابد . تعادل صاحب خانه وانگل وابسته به مرتبه حرارت محفظه است . برای مثال در فیس ارتقاء پرسرعت سکو حرات کپور معمولی انگل تریکودیناپدیکولوس را از دست خواهد(6) . 
پیش 
گیری ودرمان این انگل به شوری محیط حساس هست در شوری بالاتر از 300 میلی گرم کلر در لیتر چشم نمی شود . یکی از راههای درمان بیماری حاصل از این انگل استفاده از 250 میلی گرم کلر می‌باشد که در ظرف 4تا6 روز محفظه از این انگل پاکیزه می شود . 
5-3 
فرآورده ایکتیوفتیریوس (Genus 
Ichthyophthirius , fouquet 1870 ) این انگل وابسته به شاخه مککداران بوده تنها یک دسته بنام مولتی فیلی ایس دارااست که خطرناکترین انگل خارجی ماهیان آب شیرین بشمار می آید(7) . ایکتیوفتیریوس استدلال مسبب بیماری لکه سفید یا ایک می‌باشد . 
انگل بالغ ایکتیوفیتریوس معمولا ماهی را ترک می نماید این انگل قهوه ای رنگ وپوشیده از موی می باشد . این انگل هسته نعل اسبی صورت بسیار مشخصی میباشد ومعمولا آهسته حرکت می کند . وگاهی غیر متحرک به نظر می رسد . 
این انگل پس از کنار گذاشتن ماهی به کف استخر سقوط می کند ودر همین حال کیسه دار می شود پس از مدتی حدود500 انگل کوچک گلابی شکل عفونت زا یا این که تومیت از داخل که می باشد آزاد می شود . چنانچه این سطح از انگل با ماهی تماس یابد به آن هجوم می پیروزی . این انگها به پوست نفوذ کرده ووارد تراز بعد از آن مرحله بلوغ می شوند . 
ترونت مرحله عفونت زایی انگل میباشد که به چهره آزاد زیست کرده وآماده تهاجم به صاحبخانه خود می باشد ودر فیس عدم ملاقات با میزبان خویش در عرض دوران کوتاهی می میرد . 
دلیل اساسی انتخاب کننده این مدت جایگاه حرارت آب هست البته از 4 روز تجاوز نمی کند . ترونت ها به مرحله لایه اپی تلیوم پوست ویا آبشش ماهی می چسبند ودر پهنا 5 دقیقه به لایه بازال پوست نفوذ می کنند . موکوسیت های مترشحه که در انتهای حوزه‌ سری ترونت تجمع یافته اند در چسبیدن آن به ماهی نقش مهمی را ایفاء می نمایند . در عفونت های سنگین دیده زبان ومحوطه دهانی نیز مورد حمله انگل واقع می شوند . 
برخی محققین معتقدند که ترونت به وسیله مکه هایش به سلول صاحب خانه می چسبد وموادترشحی در این زمینه دخالت ندارد . نفوذ انگل بوسیله آنزیم هیلورونیداز تسهیل می شوند . ماهیان مولددر حال تخم ریزی نسبت به این انگل کلیدی تر از بقیه ماهیان بوده که علت آن استرس های تحمیل گردیده به ماهی ماده در اثر فعالیت های تولیدمثلی می باشد . 
ماهیانی که در عصر های قبلی به وسیله انگل آلوده شده باشند از بضاعت مقاومت نسبت به یورش بعدی ایک برخواردارند ونسبت به عفونت مجدد مصونیت دارا هستند . به این ترتیب ماهیان برنا کلیدی خیس از ماهیان بالغ می باشند . حساسترین اندام ماهی به این انگل آبششها می باشند که در وضعیت آلودگی شدید مرگ فرا می رسد . به احتمال فراوان یک عدد از عوارض آن عبور اکثر آب از در بین فیلامان ولاملای ماهی می باشد که بخت ملاقات ترونت را با آبشش فراوان می نماید . 
بعلاوه آبشش قوی به ترشح موکوس به عنوان یک سد دفاعی نظیر پوست نمیباشد . 
ایک به طور حساس انگل کپور معمولی میباشد . بنابراین دوره طولانی ارتباط متقابل انگل وماهی کپور باعث به ایجاد کپورهای جدیدی گردیده که از نظر کنتیکی دارای یک مقاومت نسبی نسبت به انگل می‌باشند . برخی محققین در طی پژوهش ها خویش به این نتیجه رسیده اند که ماهیان هیبرید از یک مقاومت نسبی نسبت به این انگل برخوردارند مقاومتی که علت آن به خیر معین نیست . 
لوم (1992) سیکل زندگی انگل ایکتیوفیتریوس در فراتر از 35 جایگاه سانتیگراد وکمتر از 3-2درجه سانتیگراد قطع می شود . 
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.