شرایط بازار مزارع رویش میگو در اکنون حاضر در مرزوبوم بهصورت مزارع ۲۰ هکتاری پباده سازی شده هست که ۱۶ هکتار استخر اثر گذار دارد . دیدنی هست بدانید کشورهای کلیدی پرورشدهنده میگو نظیر تایلند، ویتنام، چین و مکزیک از پتانسیل جمهوری اسلامی ایران در قضیه پرورش میگو بهرهمند نیستند . در حالت مطلوب ایران توان صادرات تا ۲میلیارد دلار میگو را دارااست که این رقم در سال پیشین ۵۰ میلیون دلار بوده و پیشبینی می شود همین سال به رقم ۶۵ میلیون دلار برسد . با دقت به اینکه این توانایی تولیدی و صادراتی در مرزو بوم وجود داراست با یک محاسبه پی می بریم که در این بخش حالت دوچندان مناسبی وجود داراست . با دقت به ارقام جانور در حال حاضر ۳۰میلیون تن مرحله پرورش میگوی عالم است . درصورتی که بخواهیم به آسمان ۲ میلیارد دلاری صادرات میگو برسیم می بایست ۳۰۰هزار تن میگو تولید کنیم که معادل ۱۰درصد از سهم تولید جهانی است . این در حالی می باشد که ما در وضعیت فعلی با حدود ۱۵هزار بدن (تولید امسال) ۲۵/۰درصد از تولید جهان را در اختیار داریم . در بازار داخلی نیز ۳۵ تا ۴۰ درصد میگوی تولیدی جمهوری اسلامی ایران مصرف میگردد ولی یک استثنا هم وجود داراست که در سال ۱۳۹۲ این رقم به ۱۰درصد کاهش یافت و این بهدلیل ارتقاء بها جهانی میگو بوده هست . ارزش جهانی میگو در سال ۱۳۹۲ بهدلیل شیوع بیماری حدود ۲دلار ارتقا یافت و سبب شد مصرفکننده ایرانی با اعتنا به ارتقاء قیمتها توان خرید میگو را نداشته باشد، البته با این وجود امروز تمدن مصرف میگو بهعنوان یک کالای مغذی در کشور جا افتاده میباشد .
فرصتها و تهدیدهای بازار علیاکبر خدایی، دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان مرزوبوم در رابطه فرصتها و تهدیدهای بازار میگوید: آبزی پروری و بهخصوص صنعت پرورش میگو یک صنعت رو به رشد در جهان محسوب می شود و با اعتنا به پتانسیل کار کشته جمهوری اسلامی ایران در این حوزه چه به حیث زمین و چه به لحاظ دسترسی به آب شعف مجال قابل قبولی برای ورود به بازار برای تازهواردها وجود داراست . وی در ادامه میافزاید:«در درحال حاضر حاضر سرانه مصرف ماهی و آبزیان در جمهوری اسلامی ایران حدود ۵/۹ کیلوگرم است که با سرانه مصرف عالم (۵/۱۹ کیلوگرم) فاصله اکثری دارااست . با اعتنا به این ارقام چه در بحث بازار داخلی و چه در دعوا صادرات این کالا قابلیتهای بالقوهای در کشورایران می باشد . از سوی دیگر، با اعتنا به فرآیند ثابت صید میگو در دنیا تکان به سمت رشد میگو تنها خط مش تامین نیازهای رو به رشد این بازار هست .» خدایی در ادامه در رابطه رشد میگو در جمهوری اسلامی ایران میگوید:«با اعتنا به اینکه دانش فنی مناسب و تجربه واجب در این مورد در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، براین اساس زمان مناسبی برای ورود به میدان رشد میگو در جمهوری اسلامی ایران آماده گردیده میباشد . ولی از تهدیدهای بازار هم نباید غافل شد که مهمترین آنها بیماریها و حالت بازار جهانی میباشد که می تواند ساخت این کالا را پایین تاثیر قرار دهد و سرمایه شما را به مخاطره بیندازد .»
سفارش فعالان بازار خدایی که نخستین پرورشدهنده میگو در کشورایران به اکانت میآید و فعالیت خود را از سال ۱۳۷۲ شروع کرده در غایت میگوید:«با اعتنا به اینکه نزدیکترین سایتهای پرورش میگو حدود ۲۰ تا ۲۵ کیلومتر با شهر فاصله دارد بدین ترتیب کسی که می خواهد وارد این عمل شود باید بضاعت کار در مناطق دوردست را داشته باشد و با توجه به اینکه رشد میگو در بخشها گرمسیری جنوب کشور ایران انجام میگردد فعالیت در بخش ها گرم از الزامات این شغل میباشد .» او خاطرنشان میکند:«کسانی که می خواهند وارد این کسبوکار شوند با سرمایه ضروری وارد فعالیت شوند، از تجارب بقیه افراد سود بگیرند و اصول علمی و بهداشتی را رعایت کنند . در این فیس میباشد که می توانند در این حوزه برنده فعالیت کنند . برای احداث یک مزرعه ۲۰ هکتاری حداقل به ۷۰۰میلیون سرمایه نیاز دارید . البته مزارعی نیز میباشند که میتوانید با ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون خریداری فرمائید که در این رخ ۲۵۰ میلیون تومان وام بانکی نیز به شما تعلق می گیرد .