ماکیان البرز

ماکیان البرز

ماکیان البرز

ماکیان البرز

مواد مغذی در تیلاپیلا


پیریدوکسین یا این که ویتامین B6: پیریدوکسین کوآنزیم بیش از صد آنزیم هست . برای بیوسنتز نوروترنسمیترهای سروتونین، اپی نفرین، نوراپی نفرین و گابا زمینه نیاز می باشد . 


همینطور برای تبدیل تریپتوفان به نیاسین، گلیکوژن به گلوکز، ایجاد اسفنگولیپید های غشاء میلینی سلول‌های عصبی و تهیه گیرنده‌های هورمون‌های استروئیدی واجب هست . 


نبود این ویتامین با بیماری‌های سلیاک، کرون، کولیت، آرتریت و آلزایمر ارتباط دارااست . 


در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 0 .16 میلی‌گرم پیریدوکسین وجود دارااست . 


اسیدفولیک (فولات) یا ویتامین B9: نبود فولات باعث به مشکل در بیوسنتز DNA، RNA و در نتیجه کاهش تقسیم سلولی می‌گردد . همچنین تظاهر خونی این کمبود به چهره آنمی مگالوبلاستیک و افزایش هموسیستئین (دخیل در بیماری‌های قلبی و عروقی) و نقص لوله عصبی در نوزادان مشاهده میگردد . 


در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 24 میکروگرم فولات وجود دارد . 


کوبالامین یا ویتامین B12: نبود کوبالامین باعث بروز اختلالات عصبی از پاراگراف بی‌حسی، گزگز، سوزش پاها، اختلالات فکری، افسردگی و آنمی پرنشیوز می‌گردد . 


میزان B12 در ماهی تیلاپیا از ماهی سپید و مرغ اکثر است . 


در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 1 .5 میکروگرم کوبالامین وجود داراست . 


آهن (Fe): نبود آهن موجب اندک خونی هیپوکرومیک میکروسیتیک می‌شود . کودک ها دارای نبود آهن در معرض خطر بیشتری برای مسمومیت با سرب قرار دارند . 


کاهش سطح های آهن در نوزادان و خردسالان موجب آسیب رشدی و ذهنی آن‌ها می‌شود . دختران نوجوان، زنان حامله و سالمندان گروه‌هایی میباشند که بیشترین خطر ابتلا به اندک خونی فقر آهن را دارا هستند . 


در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 0 .56 میلی‌گرم آهن وجود داراست . 


روی یا این که زینک (Zn): دارنده نقش‌های ساختاری و تنظیمی میباشد . روی همچنین در ثبت ساختمان پروتئین و اسید نوکلئیک و هم کارایی ایمنی و بیان اطلاعات ژنتیکی دخیل میباشد . نبود روی موجب کوتاهی قد در خردسالان می گردد . 


در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 0 .3 میلی‌گرم روی وجود دارااست . 

خوراک آبزیان


پتاسیم: فقدان پتاسیم منجر به خستگی، ضعف عضلات، یبوست و آریتمی قلبی میشود . پتاسیم به ارتقاء جریان اکسیژن رسانی به مغز امداد میکند و برای تعادل مایعات در بدن دوچندان مفید می‌باشد . 


در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 302 میلی‌گرم پتاسیم وجود داراست . 


تیلاپیا 

حاوی سلنیوم هست که نقش مهمی در تنظیم غده‌ی تیروئید و بهبود کارایی هورمون‌های تیروئیدی دارااست و از بیماری‌های مربوط به سوء سعی تیروئید مثل بیشتر وزن و لاغری خودداری می‌کند 

فسفر: فقدان فسفر در سالمندان شایع‌تر است، نبود فسفر منجر به کاهش سنتز آدنوزین تری فسفات و سایر مولکول‌های آلی فسفات میگردد . فسفر برای استحکام استخوان، ناخن و پرورش بدن اضطراری هست . 


در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 170 میلی‌گرم فسفر وجود دارااست . 


کلسیم (Ca): کلسیم برای انتقال عصبی و تهیه کارایی ماهیچه قلب موضوع نیاز است . 


کلسیم کوفاکتور آنزیم‌های بیرون سلولی از پاراگراف پروتئازها و فاکتورهای انعقادی است . اخذ ناکافی کلسیم باعث پیدایش استئومالاسی (نرمی استخوان) و استئوپورز (پوکی استخوان) می‌گردد . 


در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 10 میلی‌گرم کلسیم وجود دارد . 


ویتامین D: این ویتامین در بهبود همت سیستم ایمنی و دوری از سرطان نقش مهمی دارد . 


فقدان آن موجب ابتلا به بیماری‌های فراوانی از جمله مالتیپل اسکلروزیس، استئوآرتریت، هاشیماتو، پرفشاری خون، التهاب لثه و دندان میشود . ماهی تیلاپیا نسبت به سایر ماهی‌ها ویتامین D بیشتری دارد . 


در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 124 واحد کلسی تریول (ویتامین D) وجود دارد . 


ویتامین K: این ویتامین نقش مهمی در سیستم انعقاد خون و در استخوان سازی و تنظیم یکسری سیستم آنزیمی داراست . 


در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 1 .4 میکروگرم فیلوکینون وجود دارااست . 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.