پیریدوکسین یا این که ویتامین B6: پیریدوکسین کوآنزیم بیش از صد آنزیم هست . برای بیوسنتز نوروترنسمیترهای سروتونین، اپی نفرین، نوراپی نفرین و گابا زمینه نیاز می باشد .
همینطور برای تبدیل تریپتوفان به نیاسین، گلیکوژن به گلوکز، ایجاد اسفنگولیپید های غشاء میلینی سلولهای عصبی و تهیه گیرندههای هورمونهای استروئیدی واجب هست .
نبود این ویتامین با بیماریهای سلیاک، کرون، کولیت، آرتریت و آلزایمر ارتباط دارااست .
در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 0 .16 میلیگرم پیریدوکسین وجود دارااست .
اسیدفولیک (فولات) یا ویتامین B9: نبود فولات باعث به مشکل در بیوسنتز DNA، RNA و در نتیجه کاهش تقسیم سلولی میگردد . همچنین تظاهر خونی این کمبود به چهره آنمی مگالوبلاستیک و افزایش هموسیستئین (دخیل در بیماریهای قلبی و عروقی) و نقص لوله عصبی در نوزادان مشاهده میگردد .
در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 24 میکروگرم فولات وجود دارد .
کوبالامین یا ویتامین B12: نبود کوبالامین باعث بروز اختلالات عصبی از پاراگراف بیحسی، گزگز، سوزش پاها، اختلالات فکری، افسردگی و آنمی پرنشیوز میگردد .
میزان B12 در ماهی تیلاپیا از ماهی سپید و مرغ اکثر است .
در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 1 .5 میکروگرم کوبالامین وجود داراست .
آهن (Fe): نبود آهن موجب اندک خونی هیپوکرومیک میکروسیتیک میشود . کودک ها دارای نبود آهن در معرض خطر بیشتری برای مسمومیت با سرب قرار دارند .
کاهش سطح های آهن در نوزادان و خردسالان موجب آسیب رشدی و ذهنی آنها میشود . دختران نوجوان، زنان حامله و سالمندان گروههایی میباشند که بیشترین خطر ابتلا به اندک خونی فقر آهن را دارا هستند .
در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 0 .56 میلیگرم آهن وجود داراست .
روی یا این که زینک (Zn): دارنده نقشهای ساختاری و تنظیمی میباشد . روی همچنین در ثبت ساختمان پروتئین و اسید نوکلئیک و هم کارایی ایمنی و بیان اطلاعات ژنتیکی دخیل میباشد . نبود روی موجب کوتاهی قد در خردسالان می گردد .
در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 0 .3 میلیگرم روی وجود دارااست .
پتاسیم: فقدان پتاسیم منجر به خستگی، ضعف عضلات، یبوست و آریتمی قلبی میشود . پتاسیم به ارتقاء جریان اکسیژن رسانی به مغز امداد میکند و برای تعادل مایعات در بدن دوچندان مفید میباشد .
در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 302 میلیگرم پتاسیم وجود داراست .
تیلاپیا
حاوی سلنیوم هست که نقش مهمی در تنظیم غدهی تیروئید و بهبود کارایی هورمونهای تیروئیدی دارااست و از بیماریهای مربوط به سوء سعی تیروئید مثل بیشتر وزن و لاغری خودداری میکند
فسفر: فقدان فسفر در سالمندان شایعتر است، نبود فسفر منجر به کاهش سنتز آدنوزین تری فسفات و سایر مولکولهای آلی فسفات میگردد . فسفر برای استحکام استخوان، ناخن و پرورش بدن اضطراری هست .
در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 170 میلیگرم فسفر وجود دارااست .
کلسیم (Ca): کلسیم برای انتقال عصبی و تهیه کارایی ماهیچه قلب موضوع نیاز است .
کلسیم کوفاکتور آنزیمهای بیرون سلولی از پاراگراف پروتئازها و فاکتورهای انعقادی است . اخذ ناکافی کلسیم باعث پیدایش استئومالاسی (نرمی استخوان) و استئوپورز (پوکی استخوان) میگردد .
در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 10 میلیگرم کلسیم وجود دارد .
ویتامین D: این ویتامین در بهبود همت سیستم ایمنی و دوری از سرطان نقش مهمی دارد .
فقدان آن موجب ابتلا به بیماریهای فراوانی از جمله مالتیپل اسکلروزیس، استئوآرتریت، هاشیماتو، پرفشاری خون، التهاب لثه و دندان میشود . ماهی تیلاپیا نسبت به سایر ماهیها ویتامین D بیشتری دارد .
در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 124 واحد کلسی تریول (ویتامین D) وجود دارد .
ویتامین K: این ویتامین نقش مهمی در سیستم انعقاد خون و در استخوان سازی و تنظیم یکسری سیستم آنزیمی داراست .
در هر 100 گرم ماهی تیلاپیا 1 .4 میکروگرم فیلوکینون وجود دارااست .