ماکیان البرز

ماکیان البرز

ماکیان البرز

ماکیان البرز

غدد درون ریز و هورمون های تولید مثلی در میگو

غدد 
باطن ریز و هورمون های تولید مثلی در میگو آنگاه از ماهیان باله دار(Finfish)، سخت پوستانی نظیر میگوی دریایی، میگوی آب شیرین، خرچنگ ، لابستر و . . . از اهمیت بالایی در آبزی پروری برخوردارند . سیستم هورمونی – عصبی و ساز و عمل در اختیار گرفتن هورمونی مشقت بار پوستان تا حدودی با ماهیان استخوانی اختلاف دارااست . نوع نورون های عصبی مو جود در مغز، عقده های عصبی سینه ای، رابط اعصاب و روان کناری و . . . جزو نورون های ترشحی – عصبی طاقت فرسا پوستان می باشد . علاوه بر این ، یک اندام تخصصی ترشحی – عصبی به اسم اندام ایکس(X-organ) در بخش اساس ی چشمی قرار دارد . 
پایه ی چشمی واقع در ساقه ی چشمی (eyestalk) مشتمل بر سه عقده عصبی به اسم های مدولای بیرونی،‌داخلی و انتهایی می باشد نورون های عصبی – ترشحی در مدولای انتهایی قرار دارا‌هستند . آکسون های این نورون های عصبی – ترشحی به اندام عصبی – خونی به نام غده ی سینوسی وارد می گردد . این غده به عنوان راس محافظت و آزادسازی هورمون مطرح می باشد . غده ی سینوسی در نصیب کناری بین مدولای بیرونی و داخلی قرار می گیرد . از آنجایی که غده ی سینوسی برای ذخیره و آزاد سازی هورمون های عصبی که به وسیله نورون های اندام ایکس ترشح می شود، بکار می رود؛ این اندام را "مجموعه ی اندام ایکس – غده ی سینوسی "(complex sinus gland – x-organ) می نامند . 
اندام 
ایکس تعدادی هورمون ترشح می نماید که عبارتند از: ۱) 
هورمون تغییر تحول دهنده ی رنگ دیده (بوسیله ی تحریک رنگدانه ی رتین ) ۲) 
هورمون موثر در تغییر و تحول رنگ بدن ۳) 
هورمون تهیه و تنظیم کننده ی قند خون (CHH=crustacean hypergliycemic hormon ) ۴) 
هورمون موثر بر جلوگیری از رشد غدد جنسی یا تخمدان GIH/OIH=Gonad or ovary inhibiting hormone ۵) 
هورمون دوری کننده از پوست اندازیMIH=Molt inhibiting hormone از دیگر نوروپیتیدها ،هورمون محرک غدد جنسی (GSH )است که از عقده ی عصبی واقع در قسمت سینه ای ترشح می گردد .نورون های عصبی ترشحی واقع در گره ی عصبی فوق مری ،عامل آزاد کننده ی هورمون محرک غدد جنسی (GSHRF )را که باعث تحریک ترشح هورمون محرک غدد جنسی( GSH ) می شود، را ترشح می کند . 
علاوه 
بر سیستم های عصبی –ترشحی بیان گردیده ،چهار غده ی درون ریز زیر در تن مشقت بار پوستان وجود دارد : ۱) 
تخمدان؛ ۲) 
غده ی آندروژنیک؛ ۳) 
اندام دهانی ؛ ۴) 
اندام Y اندام Y (Y-organ )دربخش دهانی بدن قرار دارااست .این 
اندام هورمون پوست اندازی (ecdysone ) که یک هورمون استروئیدی است ،ترشح می کند . کار ترشحی این اندام به وسیله ی اندام ایکس (باترشح MIH =هورمون دوری کننده از پوست اندازی )و اندام دهانی در اختیار گرفتن می گردد .MIH از ترشح هورمون اندام Y دوری می نماید و اندام دهانی باعث تحریک این اندام می شود . 
اندام دهانی (mandibular )با ترشح MF (methyl farnesoate )دررشد تخمدان و ویتلوژنزیس (زرده سازی )نقش داراست .عمل اندام دهانی پایین کنترل هورمون اساس ی چشمی می باشد(در بسیاری از سخت پوستان )؛چون با ازبین بردن پایه ی چشمی هورمون MF ارتقاء می یابد . همانطوریکه گفته شد ، MF نقش تحریک اندام Y را برای ترشح هورمون اکدیزون (هورمون پوست اندازی) برعهده دارااست . 
پوست اندازی پدیده ای منظم در مشقت بار پوستانی از قبیل میگوی آب شیرین ،خرچنگ ، لابسترو . . . . می باشد که هم پا با رویش آن‌ها رخداد می افتد .چرخه 
ی پوست اندازی دربرگیرنده چهار سطح ی تحت می باشد: ۱) 
پیش از پوست اندازی premolt ؛ ۲) 
پوست اندازی molt ؛ ۳) 
در میان پوست اندازی intermolt ؛ ۴) 
پس از پوست اندازی postmolt در ارتفاع مرحله ی پیش از پوست اندازی مواد معدنی اسکلت قبل (قدیمی )جذب و در گاسترولیت (قسمت دشوار دیواره ی معده )یا هپاتو پانکراس ذخیره می گردد .در ادامه گلیکوژن در ذیل پوست ذخیره شده و مصرف اکسیژن به حافظه ارتقا فعالیت های متابولیکی فراوان می شود .در مرحله ی پوست اندازی ،کوتیکول قدیمی به خاطر ارتقاء میزان تن در اثر جذب آب ،از تن انقطاع می گردد .در تراز ی پس از پوست اندازی اسکلت فرنگی نو از نحوه ته نشینی مجدد ی کتین و نمک های معدنی تشکیل می گردد .مرحله ی در بین پوست اندازی ،مرحله ی رکود می باشد . 
هورمون پوست اندازی توسط ی اندام Y در سطح ی پیش از پوست اندازی و بین پوست اندازی ترشح می گردد . در تراز ی پس از پوست اندازی در اثر ترشح هورمون MIH از اندام ایکس ، ترشح هورمون پوست اندازی متوقف می گردد . 
غده ی آندروژنیک در متاع نر وجود دارااست .بیضه ها به تیتر غدد درون ریز مطرح نبوده البته غده ی آندروژنیک بصورت غده ی درون ریز عمل می نماید . هورمون آندروژنیکی که بوسیله این غده ترشح می گردد،در تولید صفات ثانویه و فرآیند اسپرم سازی( اسپرماتوژنزیس) در جنس نر نقش داراست . 
در صورتیکه غده ی آندروژنیک از متاع نر برداشته شود، ممکن هست به محصول ماده تغییر‌و تحول جنسیت دهد و تخمدان درآن شکل پیدا کند . 
GIH/OIH که از تیم غده سینوسی – اندام ایکس ترشح می گردد، پرورش تخمدان را در اختیار گرفتن می نماید . در صورتیکه از ترشح این هورمون پرهیز به کار آید، تخمدان به سرعت رشد کرده و زرده سازی(ویتلوژنزیس) و رسیدگی جنسی سریعا انجام می گیرد . به یاد نقش ویژه ی این هورمون در زرده سازی ، آنرا VIH (هورمون بازدارنده ی زرده سازی) هم می نامند . از این رو ، برای القاء رسیدگی تخمدان در میگو و خرچنگ در تالار انتشار از تکنیک قطع ساقه ی چشمی استعمال می شود . در هنگام انقطاع ساقه ی چشمی تیم غده سینوسی – اندام ایکس به هم پا ساقه ی چشمی برداشته می شود، در سود تخمدان از اثر بازدارندگی GIH/OIH و MIH رها می گردد . 

تولید غذای آبزیان



محافظت و جابجایی مواد نخستین و جنس نهایی مواد نخستین خشک را بایستی در موقعیت خشک وخنک محافظت کرد .نگهداری این مواد می بایست براساس ورود اولیه خروج نخستین باشد . درصد رطوبت باید در بخش ها خشک یا مرطوب کمتر از 13 درصد باشد . مخزن محافظت این مواد برای خودداری از تجمع غبار بایستی ماهانه پاک شود . این دوران می تواند براساس نظر کارشناسی تعیین شود . در صورت عدم منزه کردن این مخازن , قابلیت و امکان رشد کپک ها ومیکروارگانیسم ها آماده گردیده ومحصول کثیف می شود . بالابرها وتجهیزات نقاله ایی می بایست به طور مرتب تمیز شوند . 

هرچند عملیات فرآوری می تواند سبب به کاهش یا این که ناچیز کردن کپک ها وحشرات شود اما منزه نگه داشتن تجهیزات وعاری بودن آن ها از گرد وغبار وجلوگیری از تجمع مواد قدیمی احتمال پیدایش آلودگی را از فی مابین برده ویا به دست‌کم می رساند . افزودنی های مایع نظیر اسیدهای آمینه وملاس باید طبق راه های سفارش شده انبار شوند تا از تازگی آن ها حفاظت شود . 

جا به جایی غیر اصولی مواد ناپخته منجر افت بها غذایی در جیره شده، قبل از آن محصول می تواند دچار افت وزنی شود . غذاهای جراحت دیده یا برگشتی یا این که آن هایی که صحیح فرموله نشده اند را برای خودداری از آلودگی باید به خیر نگهداری کرد . فراوری مجدد یا این که معدوم کردن این کالاها می بایست به درستی انجام شود . 

ثبت ورقه ها ومدارک این اصلی به خصوص در موضوع غذاهای دربردارنده دارو لازم میباشد . 


فراوری مواد خام فرآوری اشاره به عملیاتی داراست که با استفاده از تجهیزات برروی مواد ناپخته یا حد واسط انجام گردیده وتولید فرآورده را اقتصادی می کند .اجزای فرآوری دربرگیرنده امکانات آسیاب , الک ها , پلت سازها , اکسترودرها , ادغام کن ها , کیسه گیری وانبارش می باشد .کارکنان این دستگاه ها بایستی آموزش چشم باشند واسناد مربوط را تنظیم نمایند .برای مراقبت کیفیت مال بایستی به طور منظم مواد خام ومحصول نهایی محاسبه شوند . 

خوراک آبزیان

فرمول نویسی و ساخت غذای آبزیان : غذای آبزیان می بایست به وسیله کارشناس تغذیه وبراساس نوع آبزی وفرمول زمینه لحاظ تولید شود . مواد خام می بایست آسیاب شوند واین دارای اهمیت در امکانات مربوط انجام می شود . سپس ازهمگن شدن مواد نپخته اقدام به صورت دهی آن (پلت یا ذرات ریز) می شود .خنک سازی سطح بعدی عملیات می‌باشد . غذای سردوخنک گردیده مهیا کیسه گیری وتحویل به مزارع است . اندازه ذرات طعام باتوجه به مدل آن به وسیله تجهیزات مطلوب گزینش می شود . پایداری غذا در محفظه آبی از پاراگراف خصوصیت هایی است که درتولید آن بایستی مدنظر قرار گیرد . 

از آنجا که فرآوری نمی تواند تمام آلودگی ها را حذف کرده ویا نابود نماید از این رو عاری بودن همه تجهیزات و وسایل از کپک ها وسایر آلاینده ها وحشرات باعث به تولید جنس پایانی با کیفیت می شود . برای نگهداری طراوت موادی نظیر روغن های مصرفی اسید آمینه و ملاس می بایست آن ها را مطابق پیشنهاد های ساخت کننده مراقبت کرد . 

منزه وپاک کردن مواد اول با توجه به نوع وماهیت آنها ضروری می باشد .بخش اعظم کارخانه های غذای آبزیان دارای سیستم های منزه کننده ی دانه های غلات میباشند ،این سیستم ها برای عده آوری دانه های شکسته ,ذرات فلزی ودیگر اجرام فیزیکی آلوده کننده طراحی شده اند .در رخ آلوده بودن مواد افزودنی باید نسبت به در اختیار گرفتن آنهاو در صورت ضرورت رد آن‌ها اقدام کرد . 

آبزیان حساسیت متعددی به مواد شیمیایی نظیر مواد ضد عفونی کننده دودزا دارند از این رو انتخاب , جابه جایی ونگهداری مواد افزودنی باید به توجه انجام شود . پباده سازی مخازن وظروف نگهداری وجابه جایی مواد افزودنی باید به گونه یی باشد که جوندگان ,حشرات وسایر آفات به آن دسترسی نداشته باشند,شستشوی منظم تجهیزات نگهداری منجر به بالا رفتن کیفیت جنس آخرین می شود . یکی از مهم‌ترین اجزای مراقبت مواد افزونی , تنظیم صحیح ورود وخروج مواد براساس بازه دریافت وکوتاه کردن این بازه و مقطع جابه جایی آن می‌باشد . 

با توجه به گونه سیستم تولیدی اندازه ذرات مواد افزودنی می تواند متغیر باشد در غذای آبزیان میزان ذرات طعام فراوان کوچک می‌باشد بطور معمول ساخت غذای پلت ارزان تر از غذای استروژن می باشد .ایجاد این طعام بستگی به عواملی نظیر مدل ورفتار جور ی زمینه رشد , نوع مواد افزودنی ومنابع آن دارااست . توسعه و گسترش آبزی پروری به عامل استفاده تلفیقی از سیستم های پلت واستروژن بوده میباشد . 


بسته بندی و برچسب زنی بسته بندی موجب حفاظت از کالا پایانی در برابر نور،رطوبت وآلاینده های محیطی می شود . همراه با برچسب زنی خصوصیات محصول می بایست روی آن درج شود تا رویش دهنده از محتوای بسته ونوع کالا با خبر شود . در صورتیکه طعام حاوی دارو باشد اخطارهای اضطراری باید روی برچسب وبسته ذکر شود . در رخ حمل فله یی غذا, کدگذاری آن به طور قابل قبولی انجام شود . 


انبار و حمل و نقل در ساخت وجابه جایی غذای آبزیان بایستی احتیاط های لازم بعمل آید .حمل وانبار محصول آخرین نیز می بایست به اعتنا انجام شود . غذای بسته بندی شده می بایست روی بارچین ودور از فروغ حفظ شود . برای اطمینان از گردش مطلوب هوا می بایست دو بارچین دستکم 30 سانتی متر از هم فاصله داشته باشد . مراقبت متاع باید براساس سیاست ورود اولیه خروج نخستین باشد . انبار متاع می بایست رضایت مشتری را به همراه داشته باشد . 


روشهای نمونه برداری و تحلیل اطلاعات نمونه برداری مواد نپخته ومحصول پایانی می بایست به طور تروتمیز انجام شود .جنس آخرین می بایست مطابق با استاندارد وفرمول مربوط تولید گردیده باشد .مثال برداری وآزمایش باید ایجاد مناسب فرآورده وعاری بودن آن از مواد آلاینده ومضر را تایید کند . 

کنترل: نظارت شرایط شاخص هایی، که منابع آبزی


کنترل: 
نظارت شرایط شاخص هایی، که منابع آبزی بر مبنا آنها برداشت می شود . وضعیت شاخص ها، بطور نرمال در قوانین و مقررات ملی و دیگر ترتیباتی که ممکن هست در تراز ملی، زیر ناحیه ای و یا این که حوزه‌ ای زمینه توافق قرار گرفته باشد وجود دارد . 
این قوانین، اصول و مقررات لازمی که باید رئیس ماهیگیری بر مبنا آنها، از شیوه MCS اجرا شود را مهیا می کند . برای حداکثر تاثیر گذاری این چهار چوب های رسمی می بایست به روشنی ، طرز اجرا و اعمال مدیریت های ماهیگیری را مشخص و معلوم و نیازها و محدودیت ها را برای اجرا گزینش کند . 
بازرسی: 
تنظیم و هدایت فعالیتهای ماهیگیری می‌باشد که برای اطمینان از مشاهده و اجرای قوانین و ضوابط ملی و شاخص ها، شرایط دسترسی به منابع و اعمال مدیر های اعلام شده انجام می شود . این عمل برای اطمینان از اینکه منابع آبزی ذیل فشار صید نیستند، صید غیر مجاز در دستکم ممکن و مدیریت اعلام شده، اجرا می شود بکار گرفته می شود . 
نقش 
MCS در رئیس ماهیگیری سوالی که مطرح می‌باشد این می باشد که در کجا رئیس ماهیگیری و MCS با هم یکی می شوند . 
معمولی ترین تعریف از رئیس ماهیگیری مرکب از فعالیتهای تحت می باشد . 
الف) جمع آوری آمار و داده ها و محاسبه آنها: اطلاعات و داده برای برنامه ریزی و مدیر و عملیات از مطالعات اجتماعی، اقتصادی، مطالعات بسط مناطق، مطالعات جمعیت ماهیگیر، گشت های تحقیقاتی ماهیگیری، پروانه صید( ملی ، استانی و بخشی) دفتر ثبت داده ها صید و همت صیادی، ناظر روی عرشه شناور( اگر برنامه ای باشد)، پایش در بندر و در زمین، VMS ، تصاویر ماهواره ای، بازرسی در دریا و در بندر مهیا می شود . 
ب) 
برنامه مدیر مشترک: برنامه ریزی سیاست رئیس ماهیگیری و استراتژیها در تراز ملی، و برنامه ریزی با جزئیات برای مدیریت بر بخش ها و مکانهای موضوع نظر، با جلب مشارکت ذینفعان ( استانها، بخشها و صیادان) س تولید چهار چوب های قانونی: برنامه های مدیریت نیازمند حمایت های مناسب ابزارهای قانونی می باشد که بوسیله آنها برنامه ها اجرایی و اعمال شود . 
جزئیات ابزارهای رسمی و مکانیسم های کنترلی قابل دسترس برای مدیریت ماهیگیری شامل( اما خیر محدود به اینها) ۱ 
کنترل ورودی ها: نظیر دسترسی به منابع( تعداد صیادان، تعداد شناورها براساس مدل ماهیگیری ) ممنوعیت فصلی: محدودیت های ابزارهای صید، محدودیت تعداد شناور، محدودیت های مکانی ( مناطق حفاظت شده)، ضرورت VMS ، و ثبت ویژگی ها شناورها . 
۲ عملیات و کنترل خروجی ها: مانند محدودیت در صید گونه ها و مقدار طولی صید آنها، محدودیت در صید ضمنی، ضرورت گزارش دهی، بازرسی هوایی، گشت های دریایی، بازرسی ، حضور روی عرشه شناور، کتابچه ثبت عملیات صید، پایش در بندر، ناظر، بازرسی در بندر و همینطور برنامه ثبت مقدار صید . 
هـ 
اجرائیات: شامل موردها زیر از جمله ۱ 
مدیر مشترک ، رئیس با همیاری جامعه ۲ 
فعالیتهای مانع MCS برای تشویق مجرمین به اجرای قوانین ۳ 
ارائه آگاهیهای عمومی و ارائه آموزشهای لازم ۴ 
امداد به صیادان خرد در بسط راههای دیگر امرار معاش برای کاهش فشار بر منابع آبزی ساحلی ۵ اجرای بی نقص قانون ها و مقررات : برای اطمینان از این‌که متخلفین محدودی که قانون را نادیده می گیرند، با مقررات و قوانین ملازمت و همراهی می نمایند . 
بطور شبیه MCS مشغول موضوعات زیر می باشد . 
الف جمع آوری داده ها و تحلیل آنان برای برنامه عملیاتی و اجرایی، همچنین برنامه ریزی رئیس که پایین تیتر پایش انجام می شود . 
ب مشغول در برنامه ریزی مدیر مشترک برای این که مکانیسم اجرایی مطلوب در مذاکرات و مباحث حاصل شود . 
بسط و تائید ابزارهای قانونی و مکانیسم های در اختیار گرفتن مانند پروانه صید، ابزار صید مجاز، مقدار شناور، اندازه ماهی، گونه، محدودیت صید، محدودیت ضمنی، در اختیار گرفتن مناطق، و دیگر محدودیت ها برای حمایت از برنامه مدیریت ماهیگیری که به مکانیسم کنترل بر می گردد . 
پ اجرا و اعمال برنامه ها از طریق تکنیک های خودداری و پیکار از جمله فعالیتهای بازرسی ( بازبینی) می باشد . 
متاسفانه همه مدیران ماهیگیری درک و شعور کاملی از MCS ندارند و یا این که از نقش حیاتی آن به تیتر مکانیسم اجرا و اعمال مدیر های ماهیگیری واقف نیستند مهم‌ترین شاخص برای MCS سطح مقبولیت و همراهی می‌باشد که این از راههای مختلف قابل دسترس می باشد . 
برای 
مثال تعداد صیادان، تعداد شناورها، همت صیادی، بخشها ذیل پوشش گشت ها، ارتقا در مقبولیت های رئیس های ماهیگیری دو 
روش موازی MCS موءثر را بهمراه خواهد داشت

ارتباط میان کارنتین ولیزین/متیونین


۶) ارتباط میان کارنتین ولیزین/متیونین : رابطه ای که در میان تریپتوفان ونیاسین وجود دارد ،بین لیزین/متیونین وکارنتین هم وجود دارد ؛به این صورت که هر یک ازاین اسیدهای آمینه B۶ می توانند به ویتامینهای فوق تبدیل شوند . نتایج آزمایشگاهی نشان دادند که درماهی که جیره هایی دربردارنده لیزین ومتیونین ناچیز مصرف می نماید بیشتر نمودن ال-کارنتین سبب ساز افزایش ۴% پرورش و بهترشدن راندمان طعام تا ۸%می گردد .ولی اثرال-کارنتین روی وزن بدن ،وزن بدست آمده ومصرف غذا هنوز به طورمعنی داری شناخته نشده می باشد . البته تست دیگری اثبات کرئ که کارنتین رشد را در ماهی در صورتی ارتقا می دهد که جیره شامل لیزین به اندازه ۱۴ گرم درهرکیلوگرم وزن تن باشد ودرماهی که از جیره با لیزین قلیل تغذیه نماید .۱۰ گر مهمان ها درهرکیلوگرم اثری ندارد . Burtle وLiu درسال ۱۹۹۴ اثر ات تکمیل کننده ال-کارنتین به مقدار۱۰۰۰میلی گرم درکیلوگرم جیره را درجیزه دربردارنده ۳۰%پروتئین برای ماهیان انگشت قد گربه ماهی در سه سطح لیزین درجیره به مقادیر ۱/۱%،۴/۱%و۷/۱%را طالعه کردند .نتایج آن‌ها نشان دارااست که کارنتین روی رویش اثری ندارد اما چربی ماهیچه وکبد را به میزان کافی کاهش اعطا کرد . این نواسانات درنتایج بدست آمده با تکمیل کننده ال-کارنتین صرفاً انعکاسی از مقداردیگر عناصر مو جود در جیره وبیشتر به حافظه مقدار آمینواسیدهای ضرروری لیزین ومتیونین هست که ماهی می تواند به وسیله آن‌ها نیازهای ال-کارنتین موردنیاز خویش را تامین کند . این نتایج اهمیت آمینواسیدهای واجب متیونین ولیزین رااثبات کردند ،با ملاحظه به ورود وبیوسنتز کارنتین مخصوصاًدرجیره های دربردارنده کارنتین ناچیز . 
۷) نقش کارنتین به عنوان یک جلب کننده شیمیایی: ساختار کارنتین ((۳-hydroxy-۴-N-trimethyl– ammoniobutanoate شبیه به مواد چهار آمونیومی نظیر بتائین وتری متیل آمین می‌باشد که به تیتر جلب کننده های حاذق برای ماهی وسخت پوستان شناخته شده اند . مقداربالای ال-کارنتین در جیره های غذایی ممکن است موجب ترشح مقادیر بالایی از تری متیل آمین TMA وTMAO درمحیط شود و آنها به عنوان تهیه و تنظیم کننده های شیمیایی عمل کرده ومصرف غذا را بوسیله ماهی ارتقا دهند . این اثر به ویژه در جیره هایی با مقادیر ناچیز آرد یا این که فاقد مقادیر کافی از جلب کننده های ارگانیک معلوم شده هست . 
۸) مقدارمکمل واندازه ماهی: اثر رو به بالا کامل کننده ال-کارنتین درماهی به میزان موردنیاز آن درماهی بستگی دارااست ودرخارج از مشقت ما یحتاج اثرمثبتی روی رشد ندارد . درمورد تیلاپیا هیبرید مقدارکم ۱۵۰ میلی گرم ال –کارنتین سبب افزایش رشد گشت البته میزان بالاتر ۳۰۰ میلی گرم سبب ساز رشد خوبتر نشد . درتیلاپیا موزامبیکا آزمایش با مقادیر mg/kg ۱۵۰،۳۰۰،۵۰۰،۷۰۰و۹۰۰ نشان داد که صرفا مقدار mg/kg ۹۰۰ به میزان کافی باعث ارتقا پرورش گردید . در مطالعه روی طفل ماهیان انگشت قد سیم دریایی به وزن ۶/۹ گرم با جیره دربردارنده ۷۵،۵۴۵،۱۰۸۷،۲۰۸۸ و۴۱۶۲ میلی گرم کارنتین در کیلوگرم جیره نشان داده شد که فقط ۱۰۸۷ و۲۰۸۸ میلی گرم کارنتین درکیلوگرم جیره باعث خوب تر شدن رویش به مقدار کافی شوید . نتابج این مطالعه پیش گویی می نماید که سرعت رشد ، می تواند به آرامی بهتر شود با غلظت میانگین کارنتین در جیره .زمانی که دوز بالاتر مکمل کارنتین درهمان دسته ها به کار گیری شد چه بسا در کل آزمایشات هیچ ارتقاء رشدی مشاهده نشد . بسیاری از مطالعات روی ال-کارنتین افزایش پرورش را در ماهیان انگشت قد و ماهیان جوان کوچک نشان دادند . اندازه اول ماهی موضوع آزمایش نقش مهمی در رویش نهایی بازی می نماید از آمجا که رویش (به رخ درصدی از کل تن ) با افزایش میزان کاهش می یابد . 
۹) شستشوی کارنتین –پایداری پلت: دربسیاری از موارد ال-کارنتین به جیره های ماهی آن‌گاه از مهیا شدن پلت ها بیشتر می شود این فرمان ممکن اسست به این حافظه باشد که ال-کارنتین به آسانی درآب قابل حل بوده ووزن مولکولی نسبتا یه خرده دارااست که سبب می شود نسبت زیادی ازآن در داخل آب شستشو شود وتنها سهم یه خرده از آن به مصرف ماهی رسد .درنتیجه ماهی نسبت به دیگر حیوان ها خشکی به مقدار بیشتری ال-کارنتین درجیره نیاز دارااست . 
۱۰) مقدار مصرف ال-کارنتین درجیره ماهی: باتوجه به تنوع مدل های مختلف آبزیان ،میزان مصرف آن طیف بسیاروسیعی دارد؛به طوری که از ۱۰۰تا۲۵۰میلی گرم درهرکیلوگرم جیره متغیرمی باشد . 
درکشورماال-کارنتین خالص به مصرف می رسدکه پودر کریستاله سپید تا سپید تیره بسیار رطوبت طلب دربردارنده حداقل ۹۶%ال-کارنتین وحداکثر۲%رطوبت می باشد) 
● 
بحث ونتیجه گیری درطی سالیان گذشته پژوهش های زیادی درزمینه رژیم غذایی پرچرب فیس گرفته است که می تواند مبنای گزینش رژیم های غذایی مناسب به منظوردستیابی به پرورش بهتر همپا باکاهش هزینه های ایجاد قرار گیرد . کارنتین ماده ای هست که براکسیداسیون اسیدهای چرب اثرمثبت دارااست .درواقع استدلال محرک دراکسیداسیون اسیدهای چرب بازنجیره بلند درمیتوکندری به هم پا بهبود ضریب تبدیل غذایی وافزایش قابلیت و امکان جذب پروتئین می باشد .براین اساس کارنتین می تواند نقش اصلی رادرمتابولیسم چربی ایفاکند و مخاطرات ناشی از رژیم های غذایی پرچرب را درزمان طولانی کاهش دهد . ال-کارنتین موجوددربدن ناشی ازموادغذایی مصرفی ویابیوسنتزآن می باشد .مقدار کارنتین دربافتهای ماهی به متابولیسم بدن آن‌ها بستگی داردودربین گونه های متفاوت ماهی گوناگون است که دراین رابطه می بایست به عملکردهای فیزیولوژیکی تن هم اعتنا نمود . حالت فیزیکی وشمیایی عصر رشد ویاسن ماهی می تواند درفاکتورهای پرورش ماهی وروی اثرات کارنتین بررشدموثرباشد . همینطور دوراندیشی ازغذای مورد نیاز وچگونگی آماده نمودن غذاهای تصنعی و مصنوعی وبالانس نمودن آن‌ها ،نحوه درست غذادهی وجذب بدون نقص موادغذایی هم می تواند از دست اندرکاران موثر باشد . کمیت وکیفیت چربی غذیی جیره هم می تواند ازعوامل اثر گذار بر همت تاثیر کارنتین باشد . 

جایگاه و خصوصیات رودخانه ها :

رود خانه ها بعنوان بخشی از ثروتهای طبیعی و ملی کشورمان از اهمیت خاصی برخوردارند ، رودخانه ها دارای آبزیان می باشند که ازنظراقتصادی اهمیت جهانی دارند و جرء ذخایر موروثی کشور به شمار می آیند ، حفظ و حراست از بقاء رودخانه ها و ماهیان آن جهت استفاده آیندگان یک وظیفه همگانی است ولی متأسفانه به جهت شرایط بوجود آمده ازجمله ساخت سدهای آبی و ورود فاضلاب های شهری و صنعتی و سموم کشاورزی رودخانه ها را از ساختار طبیعی خارج ساخته است ، و اکوسیستم آن را برهم زده و ذخایر آبزیان را بشدت تهدید و از بین برده است ، نهایتا" برای حفاظت از آن ضمن تلاش مضاعف می بایست فرهنگ سازی در این زمینه در سطح وسیعی از جامعه انجام بگیرد .

خوراک آبزیان


جایگاه و خصوصیات رودخانه ها :
رودخانه ها شاخص زیستگاه های آبهای جاری هستند که در مقابل آبهای ساکن همانند دریاچه ها و آبگیرها قرار دارند ، رودخانه ها درطی سالیان متمادی در مقایسه با دریاچه ها کمتر توانستنه اند ارزشهای زیستگاهی خود را به اثبات برسانند و از نظر حفاظت جایگاه مطمئنی برای خود دست و پا نمایند .
رود خانه ها بعنوان بخشی از ثروتهای طبیعی و ملی کشورمان از اهمیت خاصی برخوردارند ، رودخانه ها دارای آبزیان می باشند که ازنظراقتصادی اهمیت جهانی دارند و جرء ذخایر موروثی کشور به شمار می آیند ، حفظ و حراست از بقاء رودخانه ها و ماهیان آن جهت استفاده آیندگان یک وظیفه همگانی است ولی متأسفانه به جهت شرایط بوجود آمده ازجمله ساخت سدهای آبی و ورود فاضلاب های شهری و صنعتی و سموم کشاورزی رودخانه ها را از ساختار طبیعی خارج ساخته است ، و اکوسیستم آن را برهم زده و ذخایر آبزیان را بشدت تهدید و از بین برده است ، نهایتا" برای حفاظت از آن ضمن تلاش مضاعف می بایست فرهنگ سازی در این زمینه در سطح وسیعی از جامعه انجام بگیرد .
جایگاه و خصوصیات رودخانه ها :
رودخانه ها شاخص زیستگاه های آبهای جاری هستند که در مقابل آبهای ساکن همانند دریاچه ها و آبگیرها قرار دارند ، رودخانه ها درطی سالیان متمادی در مقایسه با دریاچه ها کمتر توانستنه اند ارزشهای زیستگاهی خود را به اثبات برسانند و از نظر حفاظت جایگاه مطمئنی برای خود دست و پا نمایند .
خصوصیات ویژه رودخانه ها همانند ناآرامی ، پویایی ذاتی و دامنه گسترده آنها که از کوهستانها تا دشتها ادامه می یابد امکان حفاظت ، کنترل ، نظارت ، و تحدید حدود آنها را حتی در گستره قلمرو ملی بعنوان یک زیستگاه بسیار دشوار می سازد . رودخانه ها شریانهای هر کشور محسوب میگردد .
بهمین دلیل حفاظت و بهره برداری خرد مندانه از آنها نیاز به دلیل و برهان زیادی ندارد تغییر ویژگیهای بیوفیزیکی و عملکرد رودخانه ها در طول مسیر گسترده خود از مبداء تا مقصد از آنها زیستگاه های متنوع و منحصر بفرد و پیچیده بوجود آورده است که تنها از طریق تبیین فاکتورهای اقلیمی ، توپوگرافی و زمین شناسی در مقیاس گسترده تر از مسیر بستر جریان آنها قابل توضیح و تفسیر است .
رودخانه ها جدا از تغییرات طبیعی امروزه تحت تأثیر فعالیتهای مؤثر انسانها ، درمعرض دگرگونیهای عمیق قرار گرفته است .
مهار رودخانه ها از طریق احداث سد ها ، بهره برداری از شن وماسه و آلودگیهای ناشی از تخلیه فاضلابهای شهری و پسابهای کشاورزی هریک به شکلی در دگرگونی محیط زیست رودخانه ها مؤثرند ، پیامدهای سوء .