محافظت و جابجایی مواد نخستین و جنس نهایی مواد نخستین خشک را بایستی در موقعیت خشک وخنک محافظت کرد .نگهداری این مواد می بایست براساس ورود اولیه خروج نخستین باشد . درصد رطوبت باید در بخش ها خشک یا مرطوب کمتر از 13 درصد باشد . مخزن محافظت این مواد برای خودداری از تجمع غبار بایستی ماهانه پاک شود . این دوران می تواند براساس نظر کارشناسی تعیین شود . در صورت عدم منزه کردن این مخازن , قابلیت و امکان رشد کپک ها ومیکروارگانیسم ها آماده گردیده ومحصول کثیف می شود . بالابرها وتجهیزات نقاله ایی می بایست به طور مرتب تمیز شوند .
هرچند عملیات فرآوری می تواند سبب به کاهش یا این که ناچیز کردن کپک ها وحشرات شود اما منزه نگه داشتن تجهیزات وعاری بودن آن ها از گرد وغبار وجلوگیری از تجمع مواد قدیمی احتمال پیدایش آلودگی را از فی مابین برده ویا به دستکم می رساند . افزودنی های مایع نظیر اسیدهای آمینه وملاس باید طبق راه های سفارش شده انبار شوند تا از تازگی آن ها حفاظت شود .
جا به جایی غیر اصولی مواد ناپخته منجر افت بها غذایی در جیره شده، قبل از آن محصول می تواند دچار افت وزنی شود . غذاهای جراحت دیده یا برگشتی یا این که آن هایی که صحیح فرموله نشده اند را برای خودداری از آلودگی باید به خیر نگهداری کرد . فراوری مجدد یا این که معدوم کردن این کالاها می بایست به درستی انجام شود .
ثبت ورقه ها ومدارک این اصلی به خصوص در موضوع غذاهای دربردارنده دارو لازم میباشد .
فراوری مواد خام فرآوری اشاره به عملیاتی داراست که با استفاده از تجهیزات برروی مواد ناپخته یا حد واسط انجام گردیده وتولید فرآورده را اقتصادی می کند .اجزای فرآوری دربرگیرنده امکانات آسیاب , الک ها , پلت سازها , اکسترودرها , ادغام کن ها , کیسه گیری وانبارش می باشد .کارکنان این دستگاه ها بایستی آموزش چشم باشند واسناد مربوط را تنظیم نمایند .برای مراقبت کیفیت مال بایستی به طور منظم مواد خام ومحصول نهایی محاسبه شوند .
فرمول نویسی و ساخت غذای آبزیان : غذای آبزیان می بایست به وسیله کارشناس تغذیه وبراساس نوع آبزی وفرمول زمینه لحاظ تولید شود . مواد خام می بایست آسیاب شوند واین دارای اهمیت در امکانات مربوط انجام می شود . سپس ازهمگن شدن مواد نپخته اقدام به صورت دهی آن (پلت یا ذرات ریز) می شود .خنک سازی سطح بعدی عملیات میباشد . غذای سردوخنک گردیده مهیا کیسه گیری وتحویل به مزارع است . اندازه ذرات طعام باتوجه به مدل آن به وسیله تجهیزات مطلوب گزینش می شود . پایداری غذا در محفظه آبی از پاراگراف خصوصیت هایی است که درتولید آن بایستی مدنظر قرار گیرد .
از آنجا که فرآوری نمی تواند تمام آلودگی ها را حذف کرده ویا نابود نماید از این رو عاری بودن همه تجهیزات و وسایل از کپک ها وسایر آلاینده ها وحشرات باعث به تولید جنس پایانی با کیفیت می شود . برای نگهداری طراوت موادی نظیر روغن های مصرفی اسید آمینه و ملاس می بایست آن ها را مطابق پیشنهاد های ساخت کننده مراقبت کرد .
منزه وپاک کردن مواد اول با توجه به نوع وماهیت آنها ضروری می باشد .بخش اعظم کارخانه های غذای آبزیان دارای سیستم های منزه کننده ی دانه های غلات میباشند ،این سیستم ها برای عده آوری دانه های شکسته ,ذرات فلزی ودیگر اجرام فیزیکی آلوده کننده طراحی شده اند .در رخ آلوده بودن مواد افزودنی باید نسبت به در اختیار گرفتن آنهاو در صورت ضرورت رد آنها اقدام کرد .
آبزیان حساسیت متعددی به مواد شیمیایی نظیر مواد ضد عفونی کننده دودزا دارند از این رو انتخاب , جابه جایی ونگهداری مواد افزودنی باید به توجه انجام شود . پباده سازی مخازن وظروف نگهداری وجابه جایی مواد افزودنی باید به گونه یی باشد که جوندگان ,حشرات وسایر آفات به آن دسترسی نداشته باشند,شستشوی منظم تجهیزات نگهداری منجر به بالا رفتن کیفیت جنس آخرین می شود . یکی از مهمترین اجزای مراقبت مواد افزونی , تنظیم صحیح ورود وخروج مواد براساس بازه دریافت وکوتاه کردن این بازه و مقطع جابه جایی آن میباشد .
با توجه به گونه سیستم تولیدی اندازه ذرات مواد افزودنی می تواند متغیر باشد در غذای آبزیان میزان ذرات طعام فراوان کوچک میباشد بطور معمول ساخت غذای پلت ارزان تر از غذای استروژن می باشد .ایجاد این طعام بستگی به عواملی نظیر مدل ورفتار جور ی زمینه رشد , نوع مواد افزودنی ومنابع آن دارااست . توسعه و گسترش آبزی پروری به عامل استفاده تلفیقی از سیستم های پلت واستروژن بوده میباشد .
بسته بندی و برچسب زنی بسته بندی موجب حفاظت از کالا پایانی در برابر نور،رطوبت وآلاینده های محیطی می شود . همراه با برچسب زنی خصوصیات محصول می بایست روی آن درج شود تا رویش دهنده از محتوای بسته ونوع کالا با خبر شود . در صورتیکه طعام حاوی دارو باشد اخطارهای اضطراری باید روی برچسب وبسته ذکر شود . در رخ حمل فله یی غذا, کدگذاری آن به طور قابل قبولی انجام شود .
انبار و حمل و نقل در ساخت وجابه جایی غذای آبزیان بایستی احتیاط های لازم بعمل آید .حمل وانبار محصول آخرین نیز می بایست به اعتنا انجام شود . غذای بسته بندی شده می بایست روی بارچین ودور از فروغ حفظ شود . برای اطمینان از گردش مطلوب هوا می بایست دو بارچین دستکم 30 سانتی متر از هم فاصله داشته باشد . مراقبت متاع باید براساس سیاست ورود اولیه خروج نخستین باشد . انبار متاع می بایست رضایت مشتری را به همراه داشته باشد .
روشهای نمونه برداری و تحلیل اطلاعات نمونه برداری مواد نپخته ومحصول پایانی می بایست به طور تروتمیز انجام شود .جنس آخرین می بایست مطابق با استاندارد وفرمول مربوط تولید گردیده باشد .مثال برداری وآزمایش باید ایجاد مناسب فرآورده وعاری بودن آن از مواد آلاینده ومضر را تایید کند .
رود خانه ها بعنوان بخشی از ثروتهای طبیعی و ملی کشورمان از اهمیت خاصی برخوردارند ، رودخانه ها دارای آبزیان می باشند که ازنظراقتصادی اهمیت جهانی دارند و جرء ذخایر موروثی کشور به شمار می آیند ، حفظ و حراست از بقاء رودخانه ها و ماهیان آن جهت استفاده آیندگان یک وظیفه همگانی است ولی متأسفانه به جهت شرایط بوجود آمده ازجمله ساخت سدهای آبی و ورود فاضلاب های شهری و صنعتی و سموم کشاورزی رودخانه ها را از ساختار طبیعی خارج ساخته است ، و اکوسیستم آن را برهم زده و ذخایر آبزیان را بشدت تهدید و از بین برده است ، نهایتا" برای حفاظت از آن ضمن تلاش مضاعف می بایست فرهنگ سازی در این زمینه در سطح وسیعی از جامعه انجام بگیرد .