ماکیان البرز

ماکیان البرز

ماکیان البرز

ماکیان البرز

تغذیه ماهیان قزل آلا

تغذیه 

ماهیان قزل آلا : تغذیه بیش از 50 درصد ، هزینه های جاری به خود اختصاص می دهد . سازه بر این هرچه یک رویش دهنده بتواند هزینه ساخت خوراک را کاهش دهد ، به همان نسبت از سود بیشتری برخوردار خواهد شد . ماهی قزل آلا در محیط طبیعی یک ماهی شکا‌رچی هست و دارنده رژیم گوشتخواری می باشد . 

غذای ارگانیک این ماهی در محفظه ارگانیک عبارتند از: 1- 

ماهیان ریز 2- حشرات آبزی 3- لارو حشره‌ها آبزی 4- حشره ها پروازی سطح آب 5- کرمها 6- دشوار پوستان عوامل 

خوراک آبزیان

تاثیر گذار روی تغذیه : 

1- نوع ماهی 2- 

جثه و سن ماهی 3- 

نور و روشنایی : ظلمت سبب کاهش احتیاجات می گردد 4- 

سکو حرارت 5- 

ادغام جیره غذایی انواع 

غذاهای مصرفی ماهی قزل آلا: 1- 

غذای تر با اندازه رطوبت 60% به فیس دست ساز 2- 

غذای مرطوب با میزان رطوبت 30% به رخ دست ساز 3- 

غذای کم آب یا این که پلت ساخت کارخانجات آبزیان با مقدار رطوبت کمتر از 10% معایب 

غذاهای خیس و مرطوب (دست ساز) 1- مواد اولیه به عمل رفته در غذا ممکن می‌باشد دارنده کیفیت مناسب نباشد . 

2- غذا تولید گردیده ممکن میباشد از نظر ترکیبات بالانس و متعادل نباشد . 

3- به علت بالا بودن مقدار رطوبت، ماندگاری طعام خیلی اندک میباشد . 

4- ضریب تبدیل غذا بالاست، احتمال آلودگی آب وجود دارد . 

5- ذرات خوراک ممکن هست عالی آسیاب و میکس نشده باشند . 

6- سایز غذای تولیدی ممکن هست متناسب با مقدار دهان ماهیان نباشد . 

7- احتمال آلودگی محفظه زیست وجود دارد . 

8- احتمال مسمومیت غذایی ماهیان بالاست . 

9- ممکن می باشد طعام بهداشتی نباشد . 

مزایای 

خوراک خشک( پلت) تولیدی کارخانجات: 1- طعام کنسانتره بوسیله کارشناس تغذیه فرموله می شود به این ترتیب ترکیبات آن بالانس هست . 

2- خوراک، پایین دمای بالا ایجاد می شود در سود بهداشتی خیس می باشد . 

3- ذرات خوراک عالی آسیاب و میکس می گردند . 

4- چون ضریب تبدیل مناسب دارد آب استخر را کمتر کثیف می کند . 

5- میزان پلتهای غذایی متناسب با وزن ماهیها و میزان دهان ماهیها ساخته می شود . 

6- بسته بندی مطلوب و بهداشتی دارد . 

7- حمل و نقل و انبار نمودن آن سهل وآسان میباشد . 

8- زیرا رطوبت خوراک پایین هست حدود 3-2 ماه طعام را می بضاعت و توان حفظ نمود . 

عامل ها 

موثر در پرورش ماهی قزل آلا: 1- 

عوامل محیطی: دمای آب، اندازه اکسیژن محلول، موقعیت نوری، تراکم ماهیها، میزان CO2 آب، کیفیت آب 2- 

عوامل تغذیه ای: کمیت و کیفیت خوراک 3- 

عامل ها داخلی: مقدار ماهی، بلوغ جنسی، ویژگی ها موروثی ماهی اصول 

تغذیه ماهی قزل آلا: 1- میزان غذای روزمره ماهی خیر ناچیز و نه زیاد باشد . غذادهی زیاد موجب پرت غذایی و آلودگی استخر و پرخوری سوء هاضمه وتلفات ماهیها می گردد و ضریب تبدیل غذایی را ارتقا می دهد و موجب کاهش سوددهی مزرعه پرورش ماهی می شود . 

2- غذادهی قلیل موجب تلفات ناشی از گرسنگی، ضعیف شدن ماهی، کانی بالیسم و کاهش رشد می گردد . 

3- مقدار غذای روزمره بایستی طبق جدول محاسبه شود تا به اندازه کافی باشد . 

4- دفعات غذادهی باید کافی باشد، غذا دادن به دفعات اکثر گرسنگی را کاهش داده و موجب هم وزن شدن گله ماهیها خواهد شد . تغذیه به دفعات کم باعث به تلف و پرت شدن غذا شده و ضریب تبدیل را ارتقا می دهد و موجب کثیف شدن آب استخر می شود . 

5- مقدار غذا می بایست بر مبنا خلق ماهیها و اشتهای ماهیها در هنگام غذادهی باشد . 

6- عواملی که موجب کاهش تغذیه ماهی می شوند عبارتند از: کاهش اکسیژن محلول آب، بالا بودن دمای آب بالاتر از 22 درجه سانتیگراد و کمتر از 4 جایگاه سانتیگراد، گل آلودگی آب، آلودگی آب به مواد آلاینده، بالا رفتن آمونیاک آب، بیمار شدن ماهیها و . . . . 

7- غذای ماهی می بایست تندرست و عاری از هرگونه آلودگی، فساد و ماندگی باشد و مورخ مصرف آن نگذشته باشد . 

8- غذا را بایستی گذشته از مصرف الک نمود تا نرمه های غذایی به استخر طولانی تر نشود چون موجب آلودگی آب استخر می شود . 

9- غذادهی باید با حوصله و به مقدار اندک به استخر و بر روی گله ماهیان پاشیده شود تا کل غذای ریخته گردیده در استخر را ماهیان مصرف نمایند و دستکم پرت غذایی را داشته باشیم . 

10- در بازه زمانی غذادهی بایستی دور تا بدور استخر تکان نموده و غذا را به صورت یکنواخت در تمامی نقاط استخر که گله ماهیها مشاهده می شوند پاشیده شود . غذادهی از یک نقطه استخر استارت و به همان نقطه ختم شود . 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.