ماکیان البرز

ماکیان البرز

ماکیان البرز

ماکیان البرز

کسب‌وکار با چه چالش‌ها و مشکلاتی برای پرورش ماهی است؟

ایجاد اتاقک نگهبانی هم هزینه آنچنانی برایتان ندارد و کمتر از پنج میلیون تومان تمام می‌گردد . مهم‌ترین قسمت فعالیت تولید و طراحی استخر‌هاست که معمولا در مزارع به‌صورت همگانی از سه گونه استخر استعمال می‌شود؛ استخر‌های ۱×۱۰ برای حفظ بچه ماهی‌های یک تا سه گرمی، استخر‌های ۵/۲ ×۲۰ برای مراقبت ماهیان پیش‌پرواری و استخرهای ۳×۳۰ متر برای حفظ ماهیان پرواری . علاوه بر این، حدود پنج تا هفت میلیون تومان هم باید برای پمپ‌های برگشتی و تجهیزات آن هزینه فرمائید که برای به کار گیری در مواقع حتمی یا در چهره فقدان منابع آبی‌رنگ می تواند خشی از مشکلات را برطرف سازد .» 

رویش 
ماهی قزل‌آلا 
چالش‌ها 
و ریسک‌ها: کسب‌وکار 
با چه چالش‌ها و مشکلاتی روبه‌رو است؟ صاحب و مالک کسب‌وکار چه ریسک‌هایی را بایستی به جان بخرد؟ این ریسک‌ها چگونه برطرف می‌شود؟ 
داوود رهبری مالک استخر پرورش ماهی در شهریار می‌گوید: «پرورش ماهی بخش اعظم در مزارع و زمین‌های کشاورزی تعالی انجام میشود تا در مصرف منابع به خصوص آب صرفه‌جویی شود، البته همین قضیه قادر است یک عدد از چالش‌ها و بحران‌های اصلی عمل باشد . فعال‌ساز‌ی کسب‌وکار در یک فضای دور از شهر که اندازه ضرر و زیان سیل، باران، طوفان و … بسیار است قادر است بخش قابل توجهی از سرمایه را از در بین ببرد . 

از سوی دیگر گونه های بیماری‌ها می باشند که ماهی‌ها را تهدید می‌نمایند و به یکباره ممکن می باشد کلیه سرمایه شناور در یک استخر پرورش ماهی از میان برود . متاسفانه بیماری‌های مختلفی می باشند که ماهی‌ها را تهدید مینمایند و به عامل حالت فیزیکی این آبزی به یک‌باره و در مدت فراوان کوتاهی ماهی‌ها از در میان می‌روند از سوی دیگر در سال‌های اخیر رویش ماهی قزل آلا از رونق بسیاری برخوردار گردیده و این موضوع بر مشکات بازاریابی و فروش تاثیر می گذارد . ولی پس از رئیس این مشکل‌ها معضل بزرگی به اسم حفظ به وجود می آید .» 

به گفته او «ماهی‌ها پس از مدتی بایستی صید شده و از استخر خارج شوند در صورتی‌که در مقطع مناسب به فروش نرفته باشند می بایست فریز گردیده و به رخ منجمد به بازار ارائه شوند . بخش اعظم پرورش‌دهندگان امکانات و ابزارهای مطلوب این عمل را در اختیار ندارند در‌صورتی‌که این کار برون‌سپاری می شود که بازهم مشکلاتی را برای تولیدکننده به وجود می‌آورد که یک عدد از مهم‌ترین آن‌ها رجوع و برگشت سرمایه می باشد . 

عمده خریداران ماهی‌ها این مال را به چهره امانی، خرید به شرط فروش، اقساطی و… خریداری مینمایند و خود این موضوع میتواند به بازگشت سرمایه تولیدکننده زخم وارد نماید . در اکثری از مواقع محصول ها پس از یک یا دو ماه به تولیدکننده بازگردانده می گردد و این مسئله باعث میشود تمام سرمایه یک دوره از دربین برود .» 
رویش 
ماهی قزل‌آلا 
اشتغال؛ 
اندازه 
اشتغال‌زایی این کسب‌و‌کار چقدر است؟ این کسب‌و‌کار برای یک سری نفر و چه‌طور اشتغال‌زایی می‌کند؟ حاشیه نتیجه آن چقدر است؟ 
مرتضی جوانی مالک استخر ماهی دماوند می‌گوید: «ضریب تبدیل غذایی انواع ماهیان رشد به طور متوسط ۱ به ۳ است، هر ماهی در عصر سه ماهه خویش میتواند بیش از ۲۰۰۰ کودک ایجاد نماید که بیش از ۹۵درصد این کودک ماهی‌ها قابلیت رویش و تولیدمثل دارا هستند . در نگاه اول این کسب‌وکار حقیقتا سودآور هست . به طور میانگین یک استخر می‌تواند برای ۲۰ تا ۲۵ نفر به طور مستقیم اشتغال‌زایی نماید . هر استخر نسبتاً به آبادی کارگر، دو سرکارگر، انباردار و… نیاز دارد که مجموع این‌ها مدام بیش از ۲۰ نفر است . همچنین عده اکثری می باشند که با عقد قرارداد با یک مدیر استخر رویش ماهی تولید ها را با درصد کمتری در بازار به فروش می رسانند و از این محل ارتزاق میکنند .» 

به گفته او «برای آنالیز میزان سودآوری این کسب‌وکار باید فرایند تولی تا عرضه را آنالیز کرد . آغاز تولید از خرید نوباوه ماهی‌های یک تا سه گرمی مقدمه می‌شود، اما در بعضا مزارع از بچه ماهی‌های پنج تا ۱۴۰ گرمی متغیر می باشد . بها هر بچه‌ماهی یک گرمی در بازار حدود ۱۶۰ تومان میباشد و پس از آن تا پنج گرم به ازای هر گرم ۱۵ تومان بر قیمت آن افزوده میشود . از پنج گرم تا ۱۰ به ازای هر گرم ۱۰ تومان و تا ۲۰ گرم به ازای هر گرم هفت تومان ارزش طفل ماهی‌ها ارتقاء می یابد و از ۲۰ گرم به بعد به‌صورت کیلویی دادوستد می‌شود . 

نشانه های بیماری در ماهی ها

نشانه 

های بیماری: 

بروز لکه های (غشایی) سپید متمایل به خاکستری بر روی پوست ، راز ، آبششها ،ناحیه پشتی یا باله های شنا که قابل گسترش و به هم پیوستن می باشد و در نتیجه میتواند حیطه وسیعی از تن ماهی را بپوشاند، باله های جراحت دیده، بروز زخمها، ظهورسطوح وصله مانند رنگ زرد تا خاکستری روی آبششها، بافت روی راز ممکن می باشد دچار خوردگی یکطرفه شود . 


تشخیص 

بیماری: 

کلومناریس 


درمان: 


به سرعت می بایست معالجه آنتی بیوتیکی معمول بیماری رخ گرفته و تانک و وسایل ضدعفونی شود . 


نشانه 

های بیماری: 

تورم 

سر،برآمدگی چشمها ، خونریزیهای کوچک در قاعده باله های سینه ای ،تاولهای کوچک و پررنگ بر روی پهلوها 

تشخیص 

بیماری: 

بیماری 

کورینه باکتریاییCorneybacteriosis 

درمان: 


کاربرد 

آتی بیوتیکهای مانند پنی سیلین و تتراسیکلین 

نماد 

های بیماری: 

تورم 

شکم،برآمدگی فلسها در محیط نقاط متورم شده 

تشخیص 

بیماری: 

ورم 

، آب آوردگیDropsy (Malawi Bloat) میتواند ناشی از عفونتهای باکتریایی داخلی باشد در صورتیکه تورم ناگهانی چهره بگیرد . 

در صورتیکه منشا سرطانی یا انگلی داشته باشد تورم به تدریج حادث می‌شود . 


درمان: 


به ازا هر ۲۰ لیتر آب حدود یک هشتم قاشق چایخوری نمک سولفات دو منیزی اضافه کرده و به مدت دو هفته ماهیان را زیر حیث داشته باشید .در خصوص نشانه های بیماریهای باکتریایی یا انگلی اعتنا نموده تا در رخ نیاز درمانهای لازم رخ بگیرد . 


نشانه 

های بیماری: 

باله های آسیب دیده یا این که تخریب شده ، در پروسه نخستین خط سفید ناچیز و بیش آشکار در در طول لبه های خارجی باله های شنا ظاهر می‌شود و تدریجا به سمت قاعده آن پیش می رود . 


تشخیص 

بیماری: 

پوسیدگی 

باله Finrot 

درمان: 


اسیدیته آب بررسی شود و در فیس نیاز به اصلاح آن اقدام شود .در صورتیکه اسیدیته آب مناسب هست از آنتی بیوتیکهای قضیه نظر برای پوسیدگی باله و دم به کارگیری شود . 


آرم 

های بیماری: 

اندک تحرکی ، رنگ پریدگی و کاهش اشتها،کاهش وزن،آسیبهای پوستی ، تیرگی تن و تورم شکم ، تغییر‌و تحول شکل و فقدان فلس و پوسیدگی باله ها ،بیرون زدگی چشم ، تغییر و تحول صورت فک و مهره ها .ماهی ممکن می‌باشد سست و در کناره آکواریوم بیحرکت باقیمانده و یا با حرکتی نامنظم شنا نماید .مشخص ترین حالت در ماهی نئون مربوط به تغییر تحول رنگ دو طرف بدن است که در وضعیت عادی قرمز رنگ براق بوده و در هنگام ابتلا به بیماری به رنگ زردرنگ در می آید . ضایعات قرحه ای شکل روی دهن و باله پشتی در ماهی گورامی سه خال و مرواریدی گزارش شده می‌باشد . 


تشخیص 

بیماری: 

Fish 

Tuberculosis سل ماهی 

درمان: 


درمان اثر گذار و قطعی ندارد،روش درمان سل انسانی در پروسه اول قادر است مفید باشد . گزارش گردیده که به مصرف کانامایسین پاسخ مثبتی داده شده میباشد .به جهت واگیر دار بودن بایستی نسبت به ضدعفونی تانک و اسباب و اثاث داخلی برای ممانعت از انتقال اقدام کرد .شستشوی ظریف دستها و سطوح تماس واجب میباشد

 خوراک آبزیان


آرم 

های بیماری: 

شنای 

سرگردان،ورم یا باد کردن بدن،سطوح وصله مثل سیاه روی تن یا این که باله ها 

تشخیص 

بیماری: 

بیماریهای 

میکسو باکتریاییMyxobacteriosis — کمیاب 

درمان: 


معالجه در فیس بروز ایراد هست .برای پیشگیری بایستی به محافظت کیفیت آب دقت شود . 


آرم 

های بیماری: 

تنبلی 

،فقدان اشتها ،اسیب دیدگی باله ها،بی رنگی متمایل به قرمزی ،تورم چشمها ،جمع شدگی باله ها 

تشخیص 

بیماری: 

عفونت 

خونیSepticemia 

درمان: 


معالجه 

آنتی بیوتیک توام با خوراک در چهره نیاز 

نماد 

های بیماری: 

قارچ 

سپید یا این که خاکستری در چشمها 

تشخیص 

بیماری: 

آب 

مروارید یا این که کدورت عدسی کره چشمCataracts

حساب و کتاب فشارهوای منطقه برای پرورش ماهی

حساب و کتاب 
فشارهوای منطقه: 
LogBP = 2 .880814-(E ÷19748 .2) 

ارتفاع 
ازسطح دریا ← E 
ایده آل ترین مقدار اکسیژن برای ماهی حداشباع آن هست بطوریکه فراتر ازحداشباع ،رشدماهی اندک می شود . 

اندازه 
اشباعیت اکسیژن درارتفاعهای مختلف ازرابطه زیربه دست می آید: 
CَS= 
CS ×BP÷760 
درحالتی 
که فشاربخار آب راهم دخیل کنیم: 
CَS 
= CS×[( BP-VP)÷(760-VP)] 
به کارگیری 
ازروش پله‌پله برای ارتقا اکسیژن محلول آب: 

حساب و کتاب ضریب انتقال گاز: 
→ K =0 .45×(1+0 .046×T)×h 
درآبهای غیر آلوده 
→ K =0 .36×(1+0 .046×T)×h 
درآبهای آلوده 
→ K =0 .29×(1+0 .046×T)×hدرفاضلابها 


T← دمابرحسب سانتیگراد 

h← طول ریزش آب به متر 

محاسبه غلظت اکسیژن محلول درپایین رمز ریز آب: 
Ce 
= C0+[k×(Cs-C0)] 
Ce 
← غلظت اکسیژن درپایین سرریز به میلیگرم درلیتر 

C0← غلظت اکسیژن دربالای سرریز به میلیگرم درلیتر 
Cs 
← غلظت اکسیژن درحالت اشباع درمزرعه به میلیگرم درلیتر 
2-1) اسیدیته: 
عبارت 
است ازظرفیت آب برای خنثی کردن یونهای هیدروکسیلOH)) 
دست اندرکاران 
ساخت اسیدیته( PH پایین): 
دی 
اکسید کربن اتمسفر دی 
اکسید کربن ایجاد شده بوسیله متابولیسم ماهیها رسوب 
اسید یا این که پساب اسیدی معادن اسیدهای 
آلی ناشی ازبقایای هوموسی هیدرولیز 
نمکهای شسته شده ازرسوبات وبقایای معدنی به داخل آب CO2 آزاد یامحلول مهم‌ترین عامل تولید اسیدیته دراستخرهای پرورش ماهی است . درآبهای باسختی وقلیائیت فراتر از 200 میلی گرم درلیتربرمبنای کربنات کلسیم ، ترکیبات اسیدی واردشده به آب از جمله دی اکسیدکربن حاصل از تنفس بوسیله کربنات ارگانیک آنان خنثی گردیده واسیدیته آب تغییر‌و تحول نمی کند؛اما اگر غلظت CO2 حاصل از تنفس ماهی بیشتر ازمیزان قابل خنثی شدن باشد،به صورت CO2 محلول درآمده وباعث افت PH می شود؛ این حالت درآبهای با سختی وقلیائیت کمتراز 50 میلی گرم درلیتر(برمبنای کربنات کلسیم) رخداد می افتد . میزان PHآب می تواند چه بسا درآبهایی که حاوی بافر کافی باشند (قلیا ئیت اکثر از 100 میلی گرم درلیتر) ذیل اثر CO2 تولید شده از طریق تنفس ماهی در حد یک تا دو واحد نوسان داشته باشد . 


اثرات اسیدیته( PHپایین) بربقا ورشد ماهی قزل آلا : 
PHپایین برتبادل یونها درآبششها تاثیر می گذارد که فیض آن نارسایی درتنظیم فشاراسمزی ودرطولانی زمان مرگ ماهی می باشد . 


ارتقاء آلرژی ماهی دربرابر بیماریهای عفونی 

به وضعیت محلول درآمدن فلزات سنگین سمی موجوددرخاکهای حاصل ازریزش بارانهای اسیدی ازقبیل آلومینیم 

برهم زدن تنظیمات دفع ادرار ازبدن 

اثراتPH قلیائی بربقا ورشد ماهی قزل آلا : 

ارتقا سمیت آمونیا از طریق تبدیل یون آمونیوم غیرسمی به آمونیاک سمی 

مهار تبادل آمونیاک خون با یون سدیم محیط آب درآبششها ودرنتیجه بالارفتن غلظت آمونیاک خون ومسمومیت ومرگ ماهی 
3-1) 
قلیائیت : 
قلیائیت معیاری برای سنجش غلظت کل مواد قلیایی محلول درآب می‌باشد که به رخ میلی گرم درلیتر کربنات کلسیم درهر لیترآب نمایش داده می شود . آبهای با قلیائیت بالا دارای PH قلیائی (بالای 7 ) وغلظت بالای مواد جامد محلول(TDS) هستند .بخش اعظم قلیائیت آبهای مسئله استفاده برای رویش ماهی ناشی از بیکربناتها،کربناتهاوهیدروکسیدهای معدنی ارگانیک محلول درآب می‌باشند . قلیائیت،ظرفیت بافری قضیه نیازبرای نگهداری از ماهیان دربرابر نوسانات گسترده PH آب که می تواند ناشی از تنفس ماهیها وگیاهان آبزی ساخت شود مهیا می آورد . 


اثرات قلیائیت بربقا ورشد ماهی قزل آلا : 

بالارفتن گنجایش بافری آب وکاهش نوسانات PH 

بضاعت و توان حمایت ازگیاهان وسبزینه ها به برهان وجود ذخیره ی کربن معدنی بالا برای استعمال درتولیدات اول ی استخر 
قلیائیت مجاز برای پرورش ماهی قزل آلا 100تا150 میلی گرم درلیتر هست . 

4-1) 
آمونیاک: 
آمونیاک یکی ازمحصولات حاصل ازفرآیند سوخت وساز مواد پروتئینی دربدن ماهی است که ازطریق آبششهای ماهی دفع می شود؛آب مسئله به کار گیری در مراکز انتشار وپرورش ماهی ممکن می‌باشد دارای مقادیر جزئی آمونیاک ناشی از تجزیه ی موادآلی نیتروژنی درخاک یا این که رسوبات باشد . 

مواد 
حاصل ازسوخت وساز ماهی: 

آمونیاک وCO2 به میزان زیاد 

اوره، کراتین ،کراتینین واسید اوریک به اندازه کم 
منابع 
ساخت کننده آمونیاک در استخرعبارتنداز: 
1) 
تجزیه ی موادآلی نیتروژنی درخاک یا این که رسوبات 
2) 
آلودگی ناشی از پرورش گیاهان روی لجن رسوبات 
3) 
تخلیه پساب مزارع کشاورزی 
4) 
تخلیه فاضلابهای صنعتی وکارخانجات 
5) 
سوخت وساز ماهیان درمزارع 
ماهی قزل آلا به ازای هرکیلوگرم غذای مصرفی (جیره خشک) 35-25 گرم آمونیاک دفع می نماید . 

آمونیاک هنگام وارد شدن به آب با یونهای هیدروژن موجوددرآب بلافاصله واکنش نشان داده وبه موقعیت تعادل مخلوطی از یون آمونیوم غیر سمی وآمونیاک غیر یونیزه سمی در می آید . 

NH3 
+H+ + OH- → NH4+ +OH-

نظارت کارداران انگلی برروی آبشش کپور

نظارت 

کارداران انگلی برروی آبشش کپور ماهیان پرورشی مردم کشورهای در اکنون توسعه نسبت به کشورهای گسترش یافته وابستگی کمتری به ماهی به عنوان قسمتی از غذای روزمره خود دارا هستند . 

با توجه به آشنایی دست اندرکاران زیان آور در توسعه و گسترش پرورش ماهی در سیستمهای گوناگون برای کاهش ضایعات وپیشگیری از بیماریهاک انجام مطالعات انگل شناسی ضرورت تمام داراست . انگلها ممکن هست سبب ساز کاهش پرورش مرگ ومیر تأ خیر و خوبی در بلوغ جنسی ویا عقیمی ماهی شده واغلب مسئله را برای بیماریهای میکروبی ویروسی وخارجی آماده می سازند . در پاره ای موردها مرگ ومیر شدید ماهیان در اثر انگها دیده شده میباشد . 

برانش ماهیان هم یکی از اندامهای دوچندان اصلی در بدن ماهی محسوب گردیده وهر مدل تغییری که در محفظه آبی دور و اطراف ماهی رخ دهد بطور بدون واسطه ویا غیر مستقیم برانش ها را زیر تاثیر قرار می دهند . این ارگان بعنوان یک ارگان تغذیه کننده وتنفسی محسوب می شود وبا اعتنا به حساسیت آن انگلهای مختلفی آن را مسئله یورش قرار وارد میکنند . 

مخیر ( 1972 1973 1353 1359 1360 1368 ) اسلامی ومخیر ( 1971 ) به چک شدت مورد ها انگلی در ماهیان ایران پرداختند وتعداد قابل توجهی از آن ها را گزارش نمودند . 

بخش اعظمی از نماتودها پریاختگان وتک یاختگان انگلی آبهای شیرین کشور ایران بوسیله شمسی (1375) معصومیان ومولناز ( 1994 1996 ) معرفی شدند . 

ازآنجایی که پرورش ماهیان پرورشی بایستی به صرفه باشد ماهیان پرورشی با تراکم بخش اعظم از محفظه طبیعی در استخرهای پرورشی نگهداری می شوند همین قضیه سبب ساز می شود که دست اندرکاران انگلی بتوانند سریعتر فعالیت کرده وآسیب بیشتری وارد کنند چون هم اینکه میزبانان بیشتری در دسترس دارا هستند وهم این که انتقال بیماری یا این که دلیل انگلی از یک ماهی به ماهی دیگر سریعتر انجام می شود ودر نتیجه عوارضی نظیر عقیمی- ایجاد تخمهای ناسالم - بیماریهای پوستی-– جراحت برانش وخفگی و . . . از گزاره عوارضی می باشند که این عامل ها انگلی وارد می نمایند . 

همینطور این عامل ها ممکن می‌باشد به وسیله آب یا این که انتقال ماهیان یا تخمهای ناسالم از یک کارگاه به کارگاه دیگر انتقال یابند که باعث شیوع وهمه گیری بیماریهای در کارگاهها شوند . پس برای جلوگیری از این صدمات جبران ناپذیر باید از نحوه آزمایش آب وماهیان از وجود یا عدم وجود این کارداران دور اندیشی یافت وبا آشنایی وبررسی این کارداران وکشف چگونگی پیشگیری ودرمان آن‌ها با آن‌ها نبرد کرد . 

کلیات 

1-دستگاه 

تنفسی ماهیان ( آبشش ها) دستگاه تنفسی در ماهیان شامل آبشش ها می باشد که به صورت چهار صفحه با اندام آبششی در حفره های آبششی در طرفین راز قرار دارند وبه وسیله سرپوش آبششی پوشیده می شود . 

یک 

ورقه آبششی شامل سه قسمت می‌باشد : 1-1-کمان 

آبششی قسمت مبنا کمان آبششی یا این که قوس آبششی است که غضروفی بوده ودر سطح فرنگی آن شعاعهای آبششی ودر تراز داخلی آن خارهای آبششی قراردارند ودر باطن آن رگهای خونی وجود دارااست . 

1-2-رشته 

های آبششی فن های آبششی یا شعاعهای برانشی دارای دیواره نازک ومویرگهای خونی فراوان میباشند . این فن ها در واقع مرحله تنفسی ماهیان را تشکیل می دهند وعمل تبادل در بین خون ومحیط دور و بر در این محل انجام می شود . جهت جریان خون در داخل مویرگهای شعاعها روی هر کمان به چهره دو ردیفی قرار دارا هستند .

آبشش های ماهیان استخوانی در یک مدل هالوبرانش وهالوبرانش از دو شاخه جدا از هم که دوانتهای آنان به نیز متصل هست تشکیل گردیده که به هر کدام همی برانش گفته می شود . هر همی برانش دارنده یک کمان برانشی میباشد که از آن تعداد زیادی فن های آبششی به رخ باریک وموازی بیرون شده می باشد که این رشته ها لاملاهای اول نامیده می شوند . انشعابات دیگری بطور موازی پایین عنوان لاملاهای ثانویه بیرون زده است که تبادلات گازی تنفس در این قسمتها انجام می شوند . 

لاملاهای ثانویه سلامت تنها از یک لایه سلول پوشیده شده اند . سلولهای پیلار هم در فی مابین سلولهای مویرگی لاملاهای ثانوی قرار گرفته اند که نقش فراوان مهمی در حفاظت سلولها دارا‌هستند . این سلولها در حفاظت سلولهای مویرگی وجلوگیری از اتساع شدید نقش دارا‌هستند . 

1-3- 

خارهای آبششی ضمائمی که در قسمت داخلی کمان آبششی نام دارا هستند . که نظیر صافی فعالیت می کنند وذرات معلق آب را دریافت کرده وبه سمت مری ماهی ساماندهی می نمایند . میزان این خارها در ماهیان پلانکتون خوار گرانقدر بوده ودارای رنگ سپید هستندودر صید به ماهی امداد می کنند . تعداد این خارها برای شناسایی ماهیان با اهمیت است وتعدادآنها را روی اولین کمان برانشی شمارش می کنند . 

خوراک آبزیان

2-آبششها 

محفظه مناسبی جهت انگلها تراز خارجی حفره آبششی ماهی جذابیت متعددی برای انگلها نداشته البته سطح داخلی آن محل قابل قبولی برای یورش انگلها است . بخش اعظم انگلها تنها آسیبهای سطحی ساخت کرده ولی باعث پیدایش عفونتهای ثانویه می شوند . 

بهر حال از بین این انگلها طاقت فرسا پوستان به برهان اندازه بزرگشان ممکن می‌باشد بطور سفت خود را به این حوزه‌ دارای ارتباط چسبانیده وباعث خلل در عمل طبیعی تنفس ماهیان شوند . آبششها وسیعترین حوزه‌ دارای ربط با آب را در ماهیان تشکیل می دهندوبه دلیل وظیفه خطیرشان در تنفس ودفع مواد زائد وبالاخره مراقبت تعادل اسمزی از ساختمان بسیار ظریفی برخوردار بوده واز طرف دیگر عضو دارای اهمیت برای ورود جریان آب بداخل بدن ماهیان آب شیرین می باشند . سلولهای اپی تلیال در بین آب وخون مرز دقیق را تشکیل می دهند که اندازه آن در ماهیان غیر فعال وفعال متغیر می‌باشد . 

بدلیل این مجاورت دائمی آبشش ومحیط آبی رنگ وساختار آبشش آبشش ماهی کارکشته به برخورد دفاعی موثری در مقابل عامل ها ضرروزیان آور خارجی نمی باشد . 

بدین ترتیب با کمترین صدمه به وسیله هر برهان غیر ارگانیک به شدت زخم می بیند تعداد ضروری انگلها برای ساخت جراحت در ماهیان بطور قابل مراعات ای برحسب جور ها واندازه صاحبخانه ووضعیت سلامتی آن تغییر و تحول می کند . اکثری از مدل های انگلی دستکم منحصر هستند وفقط حاذق به کثیف کردن تعداد محدودی از مدل های صاحب خانه می باشند . مثال های انفرادی جور های انگلی ممکن است که اثرات دوچندان متغیر برروی دسته های متعدد میزبانان داشته باشند . می بایست زیست شناسی انگلهای ماهی در ارتباط با اثرات زیان بار آن ها برروی ماهی در اختیار گرفتن آن ویا طریق مصرف ماهی به وسیله انسان بخش اعظم وگسترده خیس بررسی شود . 

شرایط بازار مزارع رویش میگو

شرایط بازار مزارع رویش میگو در اکنون حاضر در مرزوبوم به‌صورت مزارع ۲۰ هکتاری پباده سازی شده هست که ۱۶ هکتار استخر اثر گذار دارد . دیدنی هست بدانید کشورهای کلیدی پرورش‌دهنده میگو نظیر تایلند، ویتنام، چین و مکزیک از پتانسیل جمهوری اسلامی ایران در قضیه پرورش میگو بهره‌مند نیستند . در حالت مطلوب ایران توان صادرات تا ۲میلیارد دلار میگو را دارااست که این رقم در سال پیشین ۵۰ میلیون دلار بوده و پیش‌بینی می شود همین سال به رقم ۶۵ میلیون دلار برسد . با دقت به این‌که این توانایی تولیدی و صادراتی در مرزو بوم وجود داراست با یک محاسبه پی می بریم که در این بخش حالت دوچندان مناسبی وجود داراست . با دقت به ارقام جانور در حال حاضر ۳۰میلیون تن مرحله پرورش میگوی عالم است . درصورتی که بخواهیم به آسمان ۲ میلیارد دلاری صادرات میگو برسیم می بایست ۳۰۰هزار تن میگو تولید کنیم که معادل ۱۰درصد از سهم تولید جهانی است . این در حالی می باشد که ما در وضعیت فعلی با حدود ۱۵هزار بدن (تولید امسال) ۲۵/۰درصد از تولید جهان را در اختیار داریم . در بازار داخلی نیز ۳۵ تا ۴۰ درصد میگوی تولیدی جمهوری اسلامی ایران مصرف می‌گردد ولی یک استثنا هم وجود داراست که در سال ۱۳۹۲ این رقم به ۱۰درصد کاهش یافت و این به‌دلیل ارتقاء بها جهانی میگو بوده هست . ارزش جهانی میگو در سال ۱۳۹۲ به‌دلیل شیوع بیماری حدود ۲دلار ارتقا یافت و سبب شد مصرف‌کننده ایرانی با اعتنا به ارتقاء قیمت‌ها توان خرید میگو را نداشته باشد، البته با این وجود امروز تمدن مصرف میگو به‌عنوان یک کالای مغذی در کشور جا افتاده می‌باشد .


خوراک آبزیان


فرصت‌ها و تهدیدهای بازار علی‌اکبر خدایی، دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان مرزوبوم در رابطه فرصت‌ها و تهدیدهای بازار می‌گوید: آبزی پروری و به‌خصوص صنعت پرورش میگو یک صنعت رو به رشد در جهان محسوب می شود و با اعتنا به پتانسیل کار کشته جمهوری اسلامی ایران در این حوزه چه به حیث زمین و چه به لحاظ دسترسی به آب شعف مجال قابل قبولی برای ورود به بازار برای تازه‌واردها وجود داراست . وی در ادامه می‌افزاید:«در درحال حاضر حاضر سرانه مصرف ماهی و آبزیان در جمهوری اسلامی ایران حدود ۵/۹ کیلوگرم است که با سرانه مصرف عالم (۵/۱۹ کیلوگرم) فاصله اکثری دارااست . با اعتنا به این ارقام چه در بحث بازار داخلی و چه در دعوا صادرات این کالا قابلیت‌های بالقوه‌ای در کشور‌ایران می باشد . از سوی دیگر، با اعتنا به فرآیند ثابت صید میگو در دنیا تکان به سمت رشد میگو تنها خط مش تامین نیازهای رو به رشد این بازار هست .» خدایی در ادامه در رابطه رشد میگو در جمهوری اسلامی ایران می‌گوید:«با اعتنا به این‌که دانش فنی مناسب و تجربه واجب در این مورد در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، براین اساس زمان مناسبی برای ورود به میدان رشد میگو در جمهوری اسلامی ایران آماده گردیده می‌باشد . ولی از تهدیدهای بازار هم نباید غافل شد که مهم‌ترین آن‌ها بیماری‌ها و حالت بازار جهانی می‌باشد که می تواند ساخت این کالا را پایین تاثیر قرار دهد و سرمایه شما را به مخاطره بیندازد .»


سفارش فعالان بازار خدایی که  نخستین پرورش‌دهنده میگو در کشور‌ایران به اکانت می‌آید و فعالیت خود را از سال ۱۳۷۲ شروع کرده در غایت می‌گوید:«با اعتنا به این‌که نزدیک‌ترین سایت‌های پرورش میگو حدود ۲۰ تا ۲۵ کیلومتر با شهر فاصله دارد بدین ترتیب کسی که می خواهد وارد این عمل شود باید بضاعت کار در مناطق دوردست را داشته باشد و با توجه به اینکه رشد میگو در بخشها گرمسیری جنوب کشور ایران انجام میگردد فعالیت در بخش ها گرم از الزامات این شغل می‌باشد .» او خاطرنشان می‌کند:«کسانی که می خواهند وارد این کسب‌وکار شوند با سرمایه ضروری وارد فعالیت شوند، از تجارب بقیه افراد سود بگیرند و اصول علمی و بهداشتی را رعایت کنند . در این فیس میباشد که می توانند در این حوزه برنده فعالیت کنند . برای احداث یک مزرعه ۲۰ هکتاری حداقل به ۷۰۰میلیون سرمایه نیاز دارید . البته مزارعی نیز می‌باشند که می‌توانید با ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون خریداری فرمائید که در این رخ ۲۵۰ میلیون تومان وام بانکی نیز به شما تعلق می گیرد .