ماکیان البرز

ماکیان البرز

ماکیان البرز

ماکیان البرز

پرورش ماهی

محبعلی سیستانی روز چهارشنبه در خاطرنشان کرد و گو با خبر نگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به مساعد بودن حالت اقلیمی سیستان و بلوچستان برای رشد ماهی در سالجاری نزدیک به 300 هزار قطعه نوپا ماهی سردابی در ماه های آبان و آذر در استخرهای استان رها سازی شده بود که پیش بینی می شود بیش از 150 بدن ماهی از این استخرها برداشت شود . 

او گفت: این تعداد کودک ماهی در استخرهای پنج شهرستان سیستان و شهرستان های زاهدان، خاش و مهرستان توزیع گردیده بود . 

مدیریت کل شیلات سیستان و بلوچستان افزود: وزن ماهی های رهاسازی گردیده حدود 15 تا 20 گرم بود که در نقطه پایان دوره برداشت به وزن تقریبی 300 تا 500 گرم رسیده می باشد . 

خوراک آبزیان

او ابلاغ کرد: نوباوه ماهی زمینه نیاز استخرهای سرد آبی‌رنگ استان از سیستم های مداربسته شهرستان خاش تامین می شود . 

سیستانی ادامه داد: آموزش آبزی پروران و یاری های ترویجی در قالب به کار گیری از فناوری سبب افزایش تراکم رهاسازی ماهی در استخرها از پنج قطعه در مترمربع به 30 قطعه و حرکت از مقیاس معیشتی به اقتصادی شده که در این قضیه شیلات فراوان پیروز بوده هست . 

او گفت: این فرمان سبب گردیده تا رویش ماهی به حق تقدم اولیه یا این که دوم کشاورزان تبدیل شود . 

مدیر کل شیلات سیستان و بلوچستان (آب های داخلی) با اشاره به تسهیلات پرداخت شده به رویش دهندگان افزود: 70 درصد تسهیلات بلاعوض از سوی شیلات استان در اختیار پرورش دهندگان قرار می گیرد و فقط 30 درصد سهم آورده آنها هست . 

او اظهار داشت: ماهی قزل آلا آنگاه از نقطه پایان زمان رشد در مرحله ناحیه و شهرستان های سیستان و بلوچستان توزیع و ارزش هر کیلوگرم این مدل ماهی به طور متوسط 300 هزار ریال خواهد بود . 

به گزارش ایرنا، سیستان و بلوچستان به سبب گستردگی منابع آبی دارنده 2 اداره کل شیلات بومی در زابل و چابهار می‌باشد که اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان (آبهای داخلی) مستقر در زابل واقع در شمال استان وظیفه در دست گرفتن و حمایت از منابع آبی داخلی و سازمان کل شیلات سیستان و بلوچستان ساکن در بندر چابهار واقع در جنوب استان در حوزه آبهای دریای عمان فعال هستند . 

ماهی یک عدد از منابع حیاتی پروتئین حیوانی میباشد که نقش مهمی در تامین غذای سلامت برای افراد جامعه دارااست . برای تامین این منشا مفید، پرورش ماهی در استخرها قضیه اعتنا قرار گرفته و توسعه و گسترش داده شده است . با اعتنا به این که هزینه­ی تغذیه ماهی در حدود 57% کل هزینه­ رویش آن را دربرگیرنده می­شود، رویش دهندگان ماهی تمایل به گزینش ظریف توده زنده ماهی­ها در زمان­های موضوع نیاز برای تغذیه آن ها دارند . هم درحال حاضر تشخیص وزن و تراکم توده زنده ماهی­ها به چهره آماری فیس می­گیرد که با خطایی حدود 15 تا 25 درصد روبرو می­باشد . بدین ترتیب یک خط مش جدید برای انتخاب تراکم جمع زنده داخل استخر به یاری پردازش تصویر در این مطالعه توصیه گردید . بر همین اساس سازه­ای برای استقرار دوربین بر روی استخر نصب شوید و در 6 تراز از فصل رویش از تراکم­های مختلف به تعداد کافی عکس تهیه شد . وزن واقعی ماهی­ها هم مقدار گیری شد . عکس­ها با قابل انعطاف افزار متلب مورد تجزیه و بررسی قرار گرفتند . نتایج تحقیق نشان بخشید که در هر مرحله از فصل رشد دربین تعداد پیکسل­های مربوط به تصاویر ماهی­ها و وزن حقیقی و واقعی آن­ها یک ارتباط خطی مطلوب با ضرایب تبیین 937/0، 962/0، 790/0، 988/0، 991/0 و 942/0 به ترتیب از برهه زمانی بارگیری استخر تا بازه برداشت ماهی وجود دارااست . اعتبارسنجی جور با داده های جدید قضیه آنالیز قرار گرفت و نتایج ارتباط بدست آمده نشان بخشید که در میان تراکم حقیقی وواقعی و تراکم بدست آمده از جور ریاضی اختلاف مضمون‌ داری در سطح احتمال پنج درصد وجود ندارد . 

صید ماهیان استخوانی دریای خزر

به گزارش خبرنگار ایرنا، در حالی که کمتر از سه هفته تا آغاز فصل صید ماهیان استخوانی دریای خزر باقی باقی مانده است، مسئولان شیلات مملکت هشدار می دهند که با روند جان دار آلوده سازی محفظه زیست بویژه رودخانه ها، کفگیر ذخایر این دسته ماهیان نیز بزودی به ته دیگ خواهد خورد . 
صید ماهیان استخوانی دریای خزر در سه استان مازندران، گیلان و گلستان تمامی ساله از بیستم مهر ماه به سپس مقدمه می شود و تا اواخر ماه فروددین ماه سال بعد ادامه می یابد . 
کفال، سفید و کپور اساسی ترین ذخیره از 15 دسته ماهیان استخوانی دریای خزر می باشند که کلیه ساله در دو فصل فصل پاییز و فصل زمستان سفره اهل ایران ها را رنگین می کنند و گاهی طعم و طعم ماهی سپید به تیتر برند دریای خزر در قالب سوغاتی شمال به آن سوی مرزها هم می رسد . 
روند کاهشی صید ماهیان استخوانی در فقط دریای داخلی دنیا از حدود دو ده سال پیش ابتدا شد و فقط در استان مازندران از حدود 12 هزار تن در اوایل دهه 80 به 2هزار و 200 تن در سال گذشته رسید . 
محاسبه آمارهای سالانه نشان می دهد کاهش صید این گونه های مالی هر ساله در آب های مازندرانی دریای خزر در درحال حاضر تکرار می باشد و به عنوان مثال در سال 1395 میزان صید 2 هزار و 300 بدن بود که در سال 96 کاهش یکصد تنی را تجربه کرد . 
آمارهای شیلات نشان می دهد دستکم معاش 11 هزار صیاد در سه استان شمالی از نحوه صید همین دسته های استخوانی تامین می شود که سهم مازندران چهار هزار و 200 صیاد می باشد که در قالب 54 کمپانی پره عمل دارا هستند . 
** 
قهر ماهیان مولد با رودخانه مدیرکل محل کار تجدید بنا و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان اداره شیلات جمهوری اسلامی ایران در این باره به خبر نگار ایرنا گفت: حالت رودخانه های شمال برای زیست ماهیان مولد استخوانی وخیم شده هست و این خطر دورازشوخی است . 
ناصر کرمی راد روز چهارشنبه در اظهار‌ و گو با خبر نگار ایرنا افزود: ماهیان مولد استخوانی دریای خزر ' رود کوچ ' می‌باشند به این مضمون‌ که برای تخم گذاری به رودخانه ها می پروسه و با اعتنا به وضعیتی که رودخانه ها دارند، تعداد این ماهیان بشدت کم شده است . 
او با اعلام این که حدود 80 درصد ماهیان دریای خزر رودکوچ هستند، توضیح داد: به عارضه ها مختلف از گزاره برداشت بی رویکرد شن و ماسه، تولید و سازهای غیرمجاز در لبه رودخانه ها و از بین رفتن مسیر هجرت ماهیان، زیستگاههای ارگانیک ماهیان تخریب گردیده می‌باشد . 
کرمی راد از اثرگذاری حالت موجود به مرکز ها نوسازی و نشر ذخایر ماهیان استخوانی خبر بخشید و افزود: شرایط غیر مناسب رودخانه ها باعث گردیده می باشد تا تکثیر بچه ماهی در مرکزها مرمت برای امداد به بسط استوار صید و صیادی نیز به نقص‌ برخورد کند .
انتشار تصنعی و مصنوعی راهکاری بود که اداره شیلات برای پایدار صید و صیادی و خودداری از انقراض نوع های مختلف ماهیان دریای خزر بویژه ماهیان استخوانی از سال ها پیش در امر کار قرار داراست ولی برای این فعالیت هم می بایست ماهیان مولد وارد رودخانه ها شوند . 
این مسئول اداره شیلات جمهوری اسلامی ایران از کاهش 50 درصدی صید ماهی مولد سپید از رودخانه های شمال برای دریافت کردن تخم و تکثیر تصنعی خبر بخشید و گفت: در حالی که در سال 94 بیش 110 هزار قطعه ماهی مولد برای این مراد صید گردیده بود، در سال روان آمار صید به 54 هزار قطعه رسید . 

تکثیر و پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان

بعضی 
از نرماتیوهای تکثیر و پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان هزاران سال پیشین هنگامی که آدم توانست باابزار وتجهیزات اقدام به صید آبزیان از دریاها ومنابع آبهای طبیعی نمود . با رو به کاهش گذاشتن ذخایر این منابع وی را وادار به تامل تجدید بنا این منابع وشناخت وضعیت زیست ؛بعضی جور ها برای قابلیت آماده نمودن شرایط تصنعی و مصنوعی انتشار وپرورش از پاراگراف ماهی قزل آلای رنگین کمان که وطن حیاتی آن کالیفرنیای امریکا برای این انگیزه مناسب تشخیص داده شد .درواقع دهها سال گذشته تکثیروپرورش ماهی قزل آلا درجهان آغاز شد . 
مقدمه: 
هزاران سال پیشین هنگامی که آدم توانست باابزار وتجهیزات مبادرت به صید آبزیان از دریاهاومنابع آبهای ارگانیک نمود . با رو به کاهش گذاشتن ذخایر این منابع وی را وادار به فکر تجدید بنا این منابع وشناخت موقعیت زیست ؛بعضی جور ها برای امکان فراهم نمودن شرایط تصنعی انتشار وپرورش از پاراگراف ماهی قزل آلای رنگین کمان که وطن دارای اهمیت آن کالیفرنیای امریکا برای این هدف مناسب تشخیص داده شد .درواقع دهها سال قبل تکثیروپرورش ماهی قزل آلا درجهان آغاز شد . امادرایران نزدیک به چهاردهه گذشته در روستای حصار کرج پرورش ماهی قزل آلا توسط آقای دکتر معتمد با همیاری آقای هس کارشناس دانمارکی شروع شد وامروزه هزاران مرکز کوچک وبزرگ تکثیرو پروش در جاجای میهن فعال بوده ودر راستای امر ساخت آن هم ماهی که بعنوان غذای سلامتی وپیشگیری کننده بخش اعظمی ازامراض می باشد ؛ لذا اطلاع از نرما تیوهای پرورش یاری می کند تا تولیدی مطمئنن و محصولی با کیفیت وسالم داشته باشیم لذا رویش دهندگان وکارشناسان باید آخرین نرماتیوهای روز را باتوجه به وضعیت پرورش کشورداشته باشند .من تلاش نمودم بعضا از فاکتورهارا ازمنابع وتجربه عملی که دارم دراین مقاله بیاورم آرزو آنکه مفید واقع شود . 
تراکم 
رهاسازی: تراکم رهاسازی ماهی قزل آلا برابر می باشد با دوبرابر طول ماهی بعنوان نمونه اگر طول ماهی ۱۰سانتیمتر باشد تراکم پذیری آن برابر می‌باشد با بیست کیلوگرم در متر مکعب می باشد . 
یااگرطول ماهی ۲۷سانتیمتر باشدت تراکم پذیری آن۵۴کیلوگرم در متر مکعب می شود چنانچه ارتفاع ماهی ۴سانتیمتر باشد تراکم ۸کیلوگرم درمترمکعب مطلوب است طول 
آب درحوضچه ها: دست کم ارتفاع آب حوضچه ها سه برابر طول ماهی می باشد بعنوان مثال:اگر طول ماهی ۱۲سانتیمتر باشد ارتفاع آب حوضچه دست کم بایستی ۳۶ سانتیمترباشد . 
یااگر طول ماهی ۳۰سانتیمتر باشد ارتفاع آب حوضچه ۹۰سانتیمترمناسب است سرعت 
جریان آب: سرعت جریان آب از اساسی ترین فاکتورهاست که ضمن تامین اکسیژن موردنیاز؛گازهای مضر تولیدی وفضولات ماهی را از محیط زیست ماهی خارج می کنید بنابرین سرعت جریان آب حوضچه ها بائید حداقل برابر با ارتفاع بدن ماهی باشد بعنوان نمونه در صورتی‌که طول ماهی ۱۰سانتیمتر هست سرعت آب در استخر بائید ده سانتیمتر در ثانیه باشد ولی بستگی به گونه احداث حوضچه ها دارد . 
میزان 
پلت غذا: میزان پلت غذا در ماهیان سردآبی از آنجا که ارزیابی های انجام گردیده گویای این حیاتی می باشد دهانه محل ورود برابر یک چهام طول تن ماهی می باشد وبرای عبور پلت طعام نیاز به اطراف لازم می باشد براین اساس طی مطالعات انجام گردیده قطر پلت غذا برابر یک پنجاه ام طول ماهی میباشد بعنوان مثال اگرطول تن یک ماهی روستا سانتیمتر باشد مقدار پلت مناسب برای آن برابراست با۱۰ضربدر یک پنجاه ام که برابر با دو میلیمتر یا این که اگرطول ماهی برابر سی سانتیمتر باش اندازه پلت غذا برابربا شش میلیمترخواهد بود . 
مقدار 
غذادهی ودفعات آن درشبانه روز: حساب و کتاب غذادهی پایین تاثیر دو فاکتور می باشد یکی ارتفاع یاوزن ماهی ودیگری دمای آبی‌رنگ که ماهی درآن زیست می نماید مثلا در حالتی که دمای آب در وضعیت استاندارد پرورش چهارده رتبه سانتیگراد باشد . در جدول آمده ماهی پنج گرمی که ارتفاع هفت سانتیمتر دارااست برابر با چهارونیم درصد وزن بدنش بایستی طعام محاسبه شود ودر دوازده وعده باید داده شود . 
بطورکلی درجداول غذا دهی اندازه خوراک براساس ارتفاع (درصدی از طول بدن) یا این که وزن ماهی در بین هشت در صد تا یک درصد وزن بدن ماهی است ودفعات طعام دهی نیز از بیست توشه تا یکبار در شبانه روز در نظر می گیرند

راهبرد کاربردی مهیا سازی استخر های رویش میگو

راهبرد 
کاربردی مهیا سازی استخر های رویش میگو 
۵ 
مورد زمینه انتظار در آماده سازی استخر دربرگیرنده : ۱- ریشه کنی و از میان بردن شکارچیان و رقابت کنندگان میگو ۲- از در بین بردن مواد آلی جانور در خاک استخر ۳- اکسیداسیون سولفید هیدروژن , آمونیاک , نیتریت , یون آهن , متان محبوس در خاک ۴- ایجاد بلوم جلبکی در آب استخر توسط کودهای آلی و معدنی ۵- تنظیم PH خاک و آب استخر 
یک مدیر غالب درمزارع پرورش بستگی دورازشوخی به فراهم سازی استخر دارد . زیرا خیر فقط آب مزارع رشد میگو پایین تاثیر خاک کف استخر می‌باشد و محفظه معاش جان دار زنده را تشکیل می دهد بلکه میگو روی کف بستر زیست کرده و غذا را از کف استخر بر می دارد و در فیس خراب بودن کف استخر سبب ساز اندک اشتهایی – قلیل خوراک خوری میگو و نهایتا” ضعف و در اثر کوچکترین استرس ممکن می باشد بیماری بروز کند . 
لذا فرآیند زیر برای آماده سازی استخر ها قبلی از ذخیره سازی باید مد لحاظ قرار گیرد . 
۱- کم آب کردن کف استخر به طوری که کنار گذاشتن هایی به عمق ۵-۲ سانتیمتر ایجاد شود . 
۲-نصب 
توری نایلونی ( ۶۰-۴۰ مش/اینچ ) در خروجی و ورودی استخرها ۳- از در بین بردن تخم و لارو شکار چیان و رقبای غذایی در درون استخر که موقعیت کمون و زمستان خوابی دارند . 
۴- استفاده از آهک به منظور تهیه PH . 
۵- 
استفاده از مواد شیمیایی به خواسته ضد عفونی کردن و از بین بردن تخم و لارو شکارچیان و رقبای غذایی میگو ۶- 
به کار گیری از کودهای آلی برای توسعه و گسترش و پرورش جلبک های کف زی اثر گذار و فیتوپلانکتون ها 
موقعیت 
کف استخر: 
وضعیت 
کف استخر از روز سپس از برداشت می بایست بررسی شود ۱- کلیه شبکه های محل ورود و خروجی و تمامی مواد تحمیلی تجمع یافته باید بوسیله جریان آب شستشو شود . 
۲- نصب توری ۱ میلی متری با شماره ۶۰-۴۰ مش در اینچ در محل ورود نصب و استخر تا عمق ۴۰-۳۰ سانتی متر آبگیری شود . 
۳- این آب به مقطع ۱ الی ۲ روز در استخر باقی ما‌نده و آن گاه تخلیه می نماییم . 
۴- استعمال از شن کش و زنجیر برای معلق کردن و خارج کردن مواد معلق جامد آلی لازم است . 
۵- در استخر های کوچک مقیاس به نیز زدن کف استخر توسط وسایلی از قبیل بیل ممکن میباشد حاصل شود . 
۶- در استخرهایی که تخلیه آب به طور بی نقص انجام نمی شود و آب در استخر باقی می ماند و احیانا” فراهم سازی بایستی در فصل بارندگی انجام پذیرد ویا اینکه مجال کافی برای کم آب نمودن استخر وجود ندارد ، رویکرد زیر به رخ عمومی می تواند انجام پذیرد . 
۱- به کارگیری از یک توری نایلونی به قطر شماره ۱ میلی متر در محل ورود استخر نصب شده و استخر را به عمق ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر آبگیری می نماییم . 
۲- سپس از باقی ماندن آب به مقطع ۱ الی ۲ روز به رخ فیزیکی به وسیله لجن روب یا پمپ نسبت به تخلیه هم زمان با آبگیری مبادرت نموده تا حداکثر تخلیه رسوبات به بیرون منتقل شود . 
دستور 
العمل خشک کردن : ۱- بعد از شستشوی استخر دریچه های خروجی و ورودی کاملا” بسته می شود . 
۲- در حالتی که در برخی از نصیب ها آب باقی ماند بایستی به وسیله پمپ نسبت به تخلیه آب حمل کننده مواد آلی بی هوازی اقدام شود . 
۳- 
خارج کردن رسوبات اضافی باقی باقی مانده از استخر ۴- ۷ تا ۱۰ روز اذن دهیم تا خاک کف کامل کم آب شود تا اینکه خاک به ضخامت ۲ الی ۳ سانتی متر ترک بخورد و برای اطمینان از کم آب شدن مطلوب در‌صورتی‌که فردی داخل استخر شد نباید پایش درون لجن فرو رود . 
۵- اذن ندهید که خاک کاملا” خشک شود چون ممکن هست میکرو ارگانیسم های جانور در خاک که برای تجزیه مواد آلی نیاز می‌باشد تخریب شود . 
۶- در صورتیکه خاک بیش از حد خشک شود ذرات ریز و گردی در برابر فرسایش بادی حساس می شود . 
۷- آن‌گاه از خشک شدن خاک بر شرح بالا نسبت به شخم زدن به عمق ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر اقدام می کند . 
برای 
کاهش ترکیبات آهن و اسید سولفات 
ضد 
عفونی کردن خاک استخر: 
۱- برای این‌که استخر ضد عفونی شود و از کارداران بیماری زا مانند باکتری , ویروس و قارچ عاری شود مقدار ۱ تا ۲ تن آهک هیدراته یا این که آهک صنعتی در هکتار به فعالیت برده می شود این کار منجر بالا رفتنPH خاک و کشتن باکتریهای بیماری زا که در بستر در بین دو کراپ باقی مانده می شود . 
۲- به کار گیری از پرمنگنات پتاسیم هم یک رویکرد دیگر برای ضد عفونی کردن خاک استخر میباشد . مقدار مناسب پرمنگنات پتاسیم ۱ الی ۲ گرم در هر متر مکعب آب می باشد که بایستی به چهره محلول در مرحله استخر پخش گردد و در دوران پخش آن هواده ها هم واضح شود تا ادغام این ماده با کل آب استخر و اثر آن به صحت انجام شود . 
۳- 
استعمال از BKC 50% (Benzalkanium choloride ) به میزان نیم تا ۱ ppm ۴- 
استعمال از آیدین آلی ۱۰۰% به میزان ۵/۰ تا ۱ppm به چهره محلول و یکباره

نرخ تبدیل نیتروژن و فسفر به وسیله میگو

نرخ تبدیل نیتروژن و فسفر به وسیله میگو در این مطالعه درصد ۱۸ ۲۳-۹/ و۴/ درصد ۳۸ ۴۷ -۵/ ۶/ دربین دامنهای بترتیب نشان بخشید که دوچندان به اعداد ارائه شده بوسیله Pan و همکاران N, 34 .5–۴۲ .۳%; P, 15 .1–) وانامی میگوی برای) ۲۰۰۵) %۶ .۱۸ (نزدیک هست . با این حال، این ارقام بیشتر از نرخ تبدیل نیتروژن محل ورود (ناشی از طعام و کود) که دامنه آن /۸/ ۶-۱۷ ۱۲ درصد و نرخ تبدیل فسفر که ۵/۴-۷/۴ درصد در میگوی .P chinensis که توسط Tian و همکاران (۲۰۰۱ (گزارش گردیده بودند . در این مطالعه، نرخ تبدیل فسفر و نیتروژن غذای میگو در تیمارهای متفاوت یک پروسه مشابه نشان داد که در نسبت بالای تیلاپیا – میگو ( ۰/۰۵ و ۰۷۵ ۰ ( /و همینطور در تانک انفرادی تیمار نخستین اندک و کمترین آن در نرخ نسبتی ماهی – میگو ۰۷۵ ۰ /بدست آمد . فرآیند مشابهای برای نرخ رویش میگو مشاهده شوید . در این تجربه، نرخ تبدیل تیلاپیا برای فسفر نسبت به برای بترتیب ۰۸/۶ ۶۷/۷- و درصد ۱۰ ۲۴ -۵/ )۸/ بخش اعظم نیتروژن فسفر و نیتروژن) .بود Tian و همیاران (۲۰۰۱ (نرخ تبدیل اکثر فسفر نسبت به ۰۷/۶ ۱۱- ۰۴/ و درصد ۵۸/۲ ۹۰/۲- ) تیلاپیا ماهی برای نیتروژن بترتیب برای فسفر و نیتروژن ورودی) را در یک سیستم تعدادی کشته دربرگیرنده سه دسته موجود نشان دادند . این موضوع می‌تواند پیشنهادی باشد بر این ادعا که تیلاپیا بطور موثر، مازاد مواد مغذی در محیط کشت میگو را جذب می‌کند 

خوراک آبزیان

زیرا تیلاپیا بخش اعظم فسفر و کمتر نیتروژن و میگو بر عکس بخش اعظم نیتروژن و کمتر فسفر را جذب می‌نمایند . با این حال، در مطالعه حاضر ، نرخ تبدیل نیتروژن زیتوده کل (میگو و ماهی) با ارتقاء ذخیره ماهی افزایش نیافت زیرا محتوای نیتروژن تیلاپیا بخش اعظم از میگو نبوده و مقدار افزایش کل زیتوده با ارتقا ذخیره تیلاپیا ارتقا نشان نداد . از طرف دیگر، نرخ تبدیل فسفر زیتوده کل در تیمارهای با تیلاپیا بدلیل آنکه محتوای فسفر تیلاپیا بیش از میگو است، بخش اعظم بود . چند فاکتور بر برگشت اقتصادی سرمایه مفید می‌باشد از جمله، بها بازار، هزینه غذا، هزینه بچه ماهی و پست لارو میگو، سیستم سرمایهگذاری و طریق هزینه کرد . آنالیزهای اقتصادی این مطالعه با تاکید غالب بر مال و ارزش بازار نسبت به بقیه هزینهها نظیر مدل سرمایهگذاری و شیوه هزینه کرد تاکید داشته که اینها در تمام تیمارها تقریباٌ ( T6-T2 (یکسان در لحاظ گرفته گردیده می‌باشد . با مقایسه تیمار اول ( تانک انفرادی با سیستم آب تعویضی) و بقیه تیمارها (تیمارهای سیستم مدار بسته ) مشخص و معلوم می گردد که هزینه سیستم مدار بسته بیش از سیستم آب تعویضی میباشد که ولی بدلیل به کار گیری از پمپاژ و هزینه مربوط به خرید طفل ماهی میباشد . با این وجود، درآمد خالص در هر دو سیستم اختلاف معنیداری با هم نداشتند . این نشان می دهد که سیستم کشت توام نمیتواند باعث کاهش سود و سودآوری کشت و رویش شود . همچنین TSS و TP در موقع برداشت فرآورده در تیمار در آغاز (در تانک انفرادی میگو) بیشتر از آنچه که در استانداردهای کیفیت آب مزارع میگو توصیه و تاکید گردیده بوده می‌باشد (۲۰۰۳, Boyd( . تراکم عمده تیلاپیا (T5 و T6 (در کشت توام میگو – ماهی نشان از برگشت اقتصادی کمتر (درآمد خالص و نسبت درآمد به هزینه) نسبت به سایر تیمارها دارااست که دلایل آن بترتیب ۱ ( مقدار کوچک میانگین میگو، ۲ (قیمت زیر تیلاپیا است . این موردها منجر شد تا درآمد کل کمتر ش .دو هر چند که جنس بالای تیلاپیا در تیمارهای پنج و شش بدست آمد . بهره مزرعه میگو و تیلاپیا در کشت چندگانه قبلا بوسیله Cordero-Martinez و همیاران ( ۲۰۰۴ (گزارش شده بود که نشان بخشید درآمد ناشی از کشت تیلاپیا آنقدر نمیباشد که موجب منفعت مزرعه گردد مخصوصاٌ وقتی درآمد ناشی از میگو کاهش یابد . بنابراین، از دید اقتصادی، نسبت بالای تیلاپیا – میگو در این مطالعه چندان مناسب نمی باشد . نتایج مطالعه حاضر نشان میدهد که درآمد خالص سیستم چرخشی فارغ از تیلاپیا (T2 (بیشترین ولی فارغ از اختلاف معنیدار آماری با سیستم آب تعویضی در تانک انفرادی میگو و تیمارهای با نسبت تحت تیلاپیا – . است/ ۰ ( ۰۲۵ ۰۱/۰ و ( میگو در این مطالعه معین شد که سیستم مدار بسته سبب بهبود ضریب تبدیل مواد مغذی در بازه زمانی برداشت محصول خواهد . شد تیلاپیا سوای تغذیه تصنعی و مصنوعی بدلیل تغذیه از مواد دفعی میگو و غذاهای ارگانیک ساخت شده در سیستم رویش یافت . اگر چه ضریب تبدیل فسفر با ارتقاء ذخیرهسازی تیلاپیا ارتقا نشان داد، ضریب تبدیل فسفر فرایند کاهشی نشان داد و نرخ رویش میگو هم کاهش یافت . دادههای آنالیز اقتصادی نشان اعطا کرد که درآمد خالص سیستم مدار بسته فارغ از تیلاپیا (T2 (بیشترین، اما بدون اختلاف معنیدار با تیمارهای با نسبت زیر ماهی – میگو ( ۰/۰۱ در تیمار سوم و ۰۲۵ ۰ /در تیمار چهارم) بود . درباره ی نرخ رویش میگو و تیلاپیا، ضریب تبدیل مواد مغذی و راندمان اقتصادی در یک سیستم کشت توام با نسبت ذیل تیلاپیا – میگو (نرخ و ۰/۰۱ ۰۲۵ ۰ ( /بسیار کارآ است . در این مطالعه، غذای مازاد میگو با نظارت کردن دورهای و تطبیق مقدار طعام به دستکم خود رسید . بنظر می‌رسد در مزارع تبارک مقیاس و تجاری، هزینه غذای مازاد مضاعف بیشتر از اندازه مطالعه شده در این پروژه باشد زیرا نظارت کردن اندازه مصرف غذا و تطبیق میزان خوراک یکسری بار در روز زیاد فراوان خواهد بود . بنابراین، نرخ تیلاپیا – میگو موثره قادر است اکثر از نرخ با صرفه ارائه شده در این پروژه باشد . با این وجود، بایستی اشاره نمود که نسبت ذخیرهسازی بالای تیلاپیا میتواند اثرات منفی بر رویش میگو داشته باشد که واجب می باشد در این خصوص مطالعات دیگری انجام شود .