ماکیان البرز

ماکیان البرز

ماکیان البرز

ماکیان البرز

آزاد ماهیان Salmonidae

آزاد 
ماهیان Salmonidae : خانواده آزاد ماهیانsalamonidae تحت عنوان ماهیان سرد آبی شناسایی می شوند که در میانگین حرارتی 7 تا 17 رتبه سانتیگراد به خوبی رویش می کنند و مشتمل بر ماهیان آب شیرین و ماهیان مهاجر موجود در نیم کره شمالی می باشند . 
امروزه گونه های متعدد ماهیان در کشورهایی که دارای شرایط آب و هوایی مناسب رشد این ماهیان می باشند رویش داده می شود . گوشت این ماهیان بسیار لذیذ بوده و از نظر اقتصادی از گزاره ماهیان با بها خوراکی محسوب می گردند . 
اکثر وقت ها گونه های متفاوت آزاد ماهیان در این گونه جای گرفته تقریبا بیشتر گونه های این ماهیان به خواسته نگهداری ذخایر منابع آبی صید ورزشی تولید گوشت تکثیر و رویش داده می شوند . 
از اختصاصات ویژه این ماهیان وجود دندان در دهان فلسهای ریز نقره فام دهانی نسبتا والا ، باله مخرجی کوتاه، یک باله چربی کوچک، در روی ساقه دمی همو سرک هست . 
خصوصیات 
: ماهیان ماده این تیره فاقد مجرای تخم‌بر هستند و تخم پس از رسیدگی در حفره شکمی افتاده و آن‌گاه از مجرای تناسلی به خارج سوق‌دهی میشود . از اینرو می‌توان با کشیدن دست در ذیل شکم ماهی مولد رسیده، تخمها را به سادگی از تن آن خارج نمود . ماهیان این خانواده در آبهای سرد با اکسیژن بسیار زندگی می‌کنند و در پاییز و فصل زمستان تخم ریزی مینمایند . 
در در میان آن ها ، نژادهای مختلف بر حسب شرایط محلی تولید شده‌اند که از لحاظ صورت تن و طرز زندگی باهم گوناگون می‌باشند و به همین جهت شناسایی آنها به عامل تنوع زیادشان نقص‌ است . ماهیان این خانواده یعنی قزل آلا و ماهی آزاد از نظر اقتصادی مضاعف با ارزش و دارنده گوشتی لذیذ میباشند . 
خانواده آزادماهیان به طور کلی بومی نیمکره شمالی زمین هستند، اما به همه منابع سردآبی سطح کره خاکی معرفی تصنعی گردیده اند . در محفظه طبیعی، بخشهایی از قدمت خود را در دریا و چکیده را در آب شیرین میگذرانند، برای ساخت مثل به سمت رودخانه ها سفر می کنند و بعضی جور ها سپس از تخمریزی می میرند ، آن گاه نوزادان از رودخانه به دریا رفته و همانند پدر و مادر در سن بلوغ به رود برمیگردند و این سیکل ادامه می یابد . 
آزاد ماهیان در بعضی نوع ها تا دو متر طول پیدا می نمایند و از نظر اقتصادی بسیار ارزشمندند

اهداف پروژه پرورش خامه ماهی

اهداف 
پروژه 
1- 
به کار گیری از بقایای غذای میگو به وسیله خامه ماهی وجلوگیری از تشکیل خاک سیاه 
2- 
بوجود آوردن بستر سلامت وتمییز جهت تغذیه و زیست میگو 
3- 
ایجاد ماهی بعنوان یک تولید جنبی 
4- 
ارتقاء میانگین وزنی میگو بدلیل تولید شزایط مناسب زیستی 
5- 
افزایش ضریب بازماندگی میگو 
6- 
کاهش هزینه های فراهم سازی استخربرای دوره بعدی رشد میگو 
7- 
بهبود مدیر آب 
8- 
جلوگیری از ردوبدل مکررآب استخر 


صید 
کودک ماهی از محفظه طبیعی: 
طبق گزارشات موجود معمولا"درماههای تیرتا آبانماه با مسافرت بچه خامه ماهی به خورهای ساحلی بندر کلاهی استان هرمزگان بوسیله صیادان ناحیه بااستفاده ازتورهای چشمه ریزصید می گردند درهنگام مددهانه خور را بسته و پس ازجذر با جنبش تور به بالای خور ،خامه ماهی را صید وپس ازاطمینان ازسالم بودن آنها به حو ضچه های راءس نشر کلاهی انتقال ودر آنجا دپو کرده و پس از رفع استرس برای انتقال به دیگر نقاط فراهم می‌شود . 



شرایط 
قابل توجه : 
1- حتما" مزرعه موضوع لحاظ دست کم دومی سال رشد را گذرانده باشد . 

2- جایگاه حرارت آب استخربادرجه حرارت آب طفل ماهی یکسان باشد . 

3- 
سایز میگوی درون استخرباید 4 تا 5/4 گرم باشد 
4- 
مقدار نوپا خامه ماهی نیز8تا10گرم باشد 
5-قبل 
از طلوع آفتا ب بایستی ذخیره سازی شود 
6-میزان شوری آب استخر با آب نوباوه ماهی یکسان باشد . 

7-شفا 
فیت استخربین 35تا50 سانتیمتر باشد در مجموع2000 قطعه 

سود 
پرورش 
توام میگو با خامه ماهی اثرات موءثر و مفهوم داری را بر راندمان و سود وری از استخرهای مزارع میگوی استان بر جای نهاد که ازجمله مهم ترین آن‌ها عبارتند از : 
1 – در نقطه پایان برداشت میگوها ؛ استخرهای دارای ماهی نسبت به استخرهای فارغ از ماهی از بستر تمیزتری برخوردار بودند و حجم خاک سیاه در آنها بسیار قلیل بودند . 
و این سبب ساز کاهش قابل مراعات فرسایش استخرها و هزینه هر ساله فراهم سازی مزرعه می شود . 

2- در ارتفاع دوره پرورش ؛ دراستخرهایی که دارنده ماهی بودند هیچگونه لب لب و یا این که جلبکهای رشته ای مشاهده نگردید که این خود موجب حفظ کیفیت آب در حد مناسب برای پرورش میگو در ارتفاع دوران پرورش شوید . 

3 – در ارتفاع دوره پرورش ؛ در استخرهایی که دارنده میگو بودند هیچگونه تلفات ویا بیماری مشاهده نگردید و این استخرها از بازماندگی بهتری نسبت به دیگر استخرها برخوردار بودند . 

4 – با توجه به مشاهده رشد مناسب ماهی در نقطه نهایی برداشت میگو ؛ میتوان ماهی تولیدشده در رویش توام را بعنوان یک درآمد جنبی برای مزرعه دار محسوب نمود . 

رشد توام خامه ماهی با میگو می تواند محیط تندرست و مناسب را برای رشد و بقای میگو به وجود آورده و نهایتاً باعث به ارتقاء بازماندگی ؛ متوسط وزنی میگو و بهبود آب استخر گردد و در کنار آن هم کاهش هزینه سرازیر برای مهیا سازی مزرعه را هم خوا‌هیم داشت همگی موردها اشاره شده باعث به ارتقاء سطح سود وری مزارع و مراقبت و پایداری صنعت پرورش میگو در کشور می گردد .