ماکیان البرز

ماکیان البرز

ماکیان البرز

ماکیان البرز

گروههای 
مهم فیتوپلانکتونها دیاتومه‌ها 
(شاخه باسیلاریوفیتا) جلبکهای 
قهوه‌ای- سبز (شاخه کریزوفیتا) جلبکهای 
سبز (کلروفیتا) جلبکهای 
آبی- سبز (سیانوفیتا) دینوفلاژلاتها 
(پیروفیکوفیتا) کریپتومونارس 
(کریپتوفیتا) میکروفلاژلاتها 
(اگلنوفیتا ، سینوفیتا) شاخصهای 
توسعه و گسترش فیتوپلانکتونها از شاخصهای توسعه و گسترش فیتوپلانکتونها در یک ناحیه می‌توان افزایش مستعد کلروفیل آن ناحیه ، سرعت ایجاد بیومس اولیه و بقای گونه‌های مختص را اسم موفقیت . 


تصویر 
زئوپلانکتونها 
زئوپلانکتونها ، جانوران پلانکتونی می‌باشند که از حیث میزان از روتیفرهای میکروسکوپیک گرفته تا ماهیان ماکروسکوپیک میباشند . گسترش اینها در مناطق مساعد ، توسط مقدار شوری محیط ، دما و غذای قابل دسترسی در دست گرفتن می‌گردد . کوچکترین زئوپلانکتونها ، به عنوان استمرار دهنده چزخه غذایی در آب مشخص و معلوم می‌شوند، و اکثر وقت ها به تیتر صیادی از مواد غذایی یک محیط قرار گرفته می گردند . 

زئوپلانکتونهای بزرگتر ، برای گونه‌های ماهیها و هم فرآیند لاروی همه ماهیها ، غذای مهمی محسوب میشوند . آن‌ها همچنین از طریق تولید کنندگان اول زنجیره غذایی (فیتوپلانکتونها) ، با ارگانیسمهای سطوح بالاتر آب ، در رابطه می باشند . جمعیت زئوپلانکتونها از مصرف کنندگان اولیه‌ای که فیتوپلانکتونها را میخورند و هم ، مصرف کنندگان ثانویه که از زئوپلانکتونها تغذیه می‌نمایند تشکیل شده می باشد . 
تقسیم 
بندی زئوپلانکتونها از نظر اندازه میکروزئوپلانکتون: شامل روتیفرها و پروتوزئرها که معمولا اندازه‌ای کمتر از 200 میکرون را دارا هستند . 

مزوزئوپلانکتون: دربرگیرنده لارو دوزیستان و میگوها و ماهیها و زئوپلانکتونهای ژلاتینی مثل ماهیهای ژله‌ای که بزرگتر از 2 میلیمتر می‌باشند . 



تصویر 
شاخصهای 
گسترش زئوپلانکتونها زئوپلانکتونها ، نظیر فیتوپلانکتونها ، شاخصهای عالی از حالت محیطی می‌باشند چرا که حساس به حالت کیفی آب‌اند . آن‌ها به مقدار اکسیژن حل شده در آب برخورد می دهند و نیز اندازه زیاد مواد غذایی و یا این که آلودگیهای سمی و غذای ناچیز و چه بسا صید بسیار ، بر گستردگی اینها تاثیر می‌گذارد . با گسترش زئوپلانکتونها در یک حیطه ، می‌توان ارتقا بیومس ساخت شده آن ها و گستردگی و تنوع گونه‌های آبزی را توقع داشت . 

گونه های غذاهای ماهی ها

بطور کلی می توان گونه های غذاهای ماهی ها را به دو دسته غذاهای فراهم و غذاهای طبیعی تقسیم نمود .همان طور که ذکر شد غذاهای آماده را معمولا با توجه به نیاز غذایی جور های متفاوت می سازند .بنابراین در مصرف آنها برای انواع متفاوت ماهی باید دقت بعمل آید .از آنجا که این غذاها بهیچ وجه نمی توانند جای غذای ارگانیک را بگیرند ، لذا حداقل می بایست سعی شود که هر چند وعده یکبار به ماهی ها غذای مناسب دیگری داده شود .همینطور خوبتر میباشد همواره حداقل دو نوع غذای فراهم یکی بصورت ترکیبی و دیگری انواعی مانند کرم توبی نمابر خریداری شود یک در میان برای تغذیه ماهی ها مصرف گردند .جور دیگر غذای ماهی ها ، غذاهای طبیعی میباشند که خویش به غذاهای زنده و غذاهای گوشتی جدید ، یخ زده و یا پودر گردیده که از منشا جانوری به طور بی واسطه تهیه و تنظیم گردیده اند، تقسیم می گردد .در 
اینجا به ذکر برخی از مهم‌ترین انواع این غذاها می پردازیم : 
غذای 
ماهی قرمز 
در حالی که ماهی های قرمز رنگ از مشقت بار پوستان، حشرات، گیاهان و ماهی های کوچک در حیات وحش تغذیه می کنند، ماهی های قرمزی که به تیتر حیوان خانگی نگه داشته می شوند از غذایی که شرکت های تجاری برای ماهی قرمز ساخته تغذیه می کنند . 

شما می توانید رژیم غذایی ماهی قرمز را با نخود پوست کنده، صیفیجات پخته شده، میگو های آب شور و کرم لجن یا bloodworm (در آب نیز معاش میکند) کامل شدن کنید . این مورد که به نیاز های غذایی ماهی قرمز رنگ دقت فرمائید و بر پایه نیازش به وی خوراک بدهید مضاعف مهم می باشد . 

شما می توانید غذا های ماهی که به صورت پلت می‌باشد از دکان های منحصر تهیه و تنظیم نمائید و به ماهی خود بدهید . 

نکته ی جالب در قضیه ماهی های قرمز رنگ این هست که ماهی ها تا وقتی که خوراک باشد غذا می خورند پس حواستان باشد که آن ها زیادی طعام نخورند . 


چه 
طعام هایی می توان به ماهی قرمز‌رنگ داد؟ 
دانه های منحصربه‌فرد ماهی که دربرگیرنده کربوهیدارت بالایی باشد . 

سبزی های نصفه پز (سفید کردن سبزی: سپید کردن نوعی فرایند پخت و پز می‌باشد که در آن مادهٔ غذایی که معمولا یک سبزی یا میوه می‌باشد در درون آب جوش غوطه ور می شود و آنگاه از یک فاصلهٔ هنگامی مشخص و معلوم و کوتاه خارج می شود و در غایت در داخل آب یخ یا در تحت آب سرد در اکنون جریان قرار داده می شود(شوک داده می شود) تا فرایند پخت متوقف شود .) 

دافنی 
(کک آبی) 
لوبیا 
پخته شده 
کاهو 

کلم 
بروکلی 
به خاطره داشته باشید که این طعام ها به تیتر تکمیل کننده رژیم غذایی میباشند و می بایست در اندازه های کوچک به ماهی داده شود و غذای مخصوص ماهی را از مغازه های منحصربه‌فرد یا این که جایی که ماهی می خرید ، تنظیم نمائید . 

غذا هایی که رخ زنده میباشند را نیز از دکان های منحصر به فرد تهیه و تنظیم فرمایید . 

در روز می توانید 2 یا سه بار به ماهی قرمز‌رنگ خود غذا بدهید ولی غذای زیادی برای آن ها نریزید . 

غذا های پس باقی مانده کیفیت آب را ذیل می آورد و ممکن می باشد منجر بیماری ماهی ها شود . غذا های پس باقی‌مانده را فورا از تُنگ ماهی بیرون فرمائید چون با فاسد شدن ممکن می‌باشد گاز های سمی نیترات و آمونیاک ساخت شود . 

ماهی گوپی شگفتی آفرینش


ماهی گوپی شگفتی آفرینش یک عدد از بیشمار خلقت‌های آفرینش ماهی گوپی می باشد . زیبایی این جان دار دوست داشتنی و رنگ‌آمیزی که در خلقت آن نهاده شده قابل اندیشه می باشد . ماهی‌های گوپی دارنده رنگ‌های متنوع و زیبایی هستند، باله‌های پشتی و مخرجی آنها دارای گونه های متفاوت و قشنگ می باشد . نگاه کردن به این ماهی‌های زیبا آنقدر دلنشین هست که آدم از ابلاغ زیبایی‌های آن قاصر هست . ماهی‌های گوپی بیش از ۱۰۰ جور متفاوت می باشند که از گونه های آن می توانایی به پوست ماری، سنگاپوری، رد بلوند، چمن آبی، دم قرمزی و یکسری و چند مدل دیگر هم اشاره کرد . 
رقص و حرکات موزون گوپی نر برای جذب ماده در یک آکواریومی که در آن شاخه‌ای گیاه طبیعی یا چوب قرار دارد، زیاد مفرح و نشاط آور است . چه خوب میباشد سعی کنیم گزیده هر یک سری کوچک از زندگی طبیعی، تازگی و نشاطش را به خانه بیاوریم و اینها بهانه‌هایی کوچک و انسانی می باشند برای رجوع و برگشت به به عبارتی اصل طبیعت . 



شناخت 
جنسیت ماهی گوپی : گوپی‌های ماده اغلب جثه‌ای بزرگتر و ساده دارا‌هستند و گوپی های نر دارای طرح و نقش و رنگ زیادی هستند و جثه کوچکتری دارا‌هستند . اکثر اوقات اشخاص جذب گونه‌ی نر این ماهی می شوند . این سر مشق برای شناسایی گوپی های نر از ماده در کلیه گونه‌های آن صدق میکند . 



نحوه 
طفل گیری از گوپی ها : گوپی‌ها ماهی‌های زنده‌زا می‌باشند و اگر شما فقط یک ماهی ماده و یک نر خریداری نمایید بعد از مدتی با به دنیاآمدن نوزادان این جفت، تعداد متعددی ماهی رنگارنگ در آکواریوم خود خواهید داشت . مراقبت از این بچه‌ماهی‌ها زیاد آسوده است . صرفا باید آنان را از والدین شان قطع کرد . زیرا به وسیله والدین یا این که ماهی‌های دیگر خورده میشوند . در فیس قرار داشتن انبوهی از گیاهان در آکواریوم؛ نوزادان در لابلای آن نهفته میگردند . نشانه‌ی ماهی ماده‌ آماده‌ی وضع حمل این است که شکم ماهی کمی بزرگتر گردیده و لکه سیاهی ذیل شکمش دیده می‌گردد . گهگاه ماهی ماده شکم بزرگی دارااست البته زایمان نمیکند که این زمینه ممکن است به دمای آب، امنیت مادر و یا این که حالت خود ماهی مربوط باشد . اگر در این ارتباط سوالی داشتید می توانید ازطریق این پیوند از ما بپرسید . 



طرز 
غذا دهی به ماهی گوپی : این ماهی‌های خوشگل و کوچک تمامی چیز خوارند و می بضاعت به آن ها غذای گوشتی بخشید . تکه‌های هویج پخته به میزان قلیل و یا برگ کاهو قادر است گاهی برای تنوع استعمال شود . البته راحت تر آن میباشد که برای تغذیه آن‌ها از گونه های غذاهای کم آب و مهیا به کار گیری کرد . علاوه بر اینها، باید به ماهی‌ها به میزان شکم‌شان غذا دهید . این یک شوخی یا شوخی نیست، بلکه عین واقعیت میباشد . چون اضافه‌ غذاهای خورده گردیده به‌سادگی می تواند موجب پرورش و نمو میکروب‌ها و فیتوپلانکتون‌ها شود و علاوه بر این، رویش قارچ‌ها و گونه های آلودگی‌ها را نیز به دنبال دارد که همگی اینها سبب ساز مرگ ماهی میگردد . بعضی غذاها آب آکواریوم را بخش اعظم از سایر کثیف می‌نمایند که باید در هنگام دادن این غذاها آب را بخش اعظم نگهداری کرد . 

گوپی‌ها در دماهای 12 تا 32 جایگاه میتوانند زنده بمانند . اما دمای مناسب برای محافظت آنها 26 تا 27 سکو می‌باشد . این ماهی‌ها هیچ جور مزاحمتی برای بقیه ماهی‌های آکواریوم تولید نمی کنند و به عبارتی ماهی‌های آشتی جو به اکانت می آیند، یعنی در صورتیکه ماهی‌های دیگر به آن ها اسیب نزنند؛ این ماهی‌ها با آنها کاری ندارند . 



طرز 
تنظیم ماهی گوپی : گوپی‌ها اشکال گونه‌ها را دارا می باشند که هر کدام قیمت متفاوتی دارد، برای اطلاع از قیمت این ماهی‌ها میتوانید به این لینک مراجعه نمائید . 

گوارش داشتن آرواره به ماهی‌ها

گوارش 
داشتن آرواره به ماهی‌ها اذن می‌دهد تا گروه‌های گوناگونی از مواد خوراکی را مصرف کنند از گیاهان گرفته تا موجودات زندهٔ دیگر . ماهی‌ها پس از بلعیدن طعام در مری آن را به مواد ریزتر تبدیل می‌نمایند و در معده غذا را عمده گوارش مینمایند . بسیاری از ماهی‌ها اندامی انگشت مانند به اسم کورروده دارا‌هستند که آنزیم‌های گوارشی را ترشح مینماید و مواد مغذی را جذب میکند . همان‌طور که مواد خوراکی مسیر خود را در دستگاه گوارش می‌پیمایند اندام‌هایی مثل کبد و لوزالمعده تعدادی آنزیم و مادهٔ شیمیایی دیگر به آنان می‌افزایند . روده گام پایان گوارش میباشد و مواد مغذی در آنجا جذب می شوند . 

دفع 
همانند اکثری از آبزیان، بخش اعظم ماهی‌ها مواد نیتروژن دار نامناسب را به صورت آمونیاک از بدن خویش خارج می‌نمایند . برخی از مواد زائد از روش آبشش‌ها واپخش می‌گردد . مواد زائد مو جود در خون به امداد کلیه‌ها غربال می‌گردد . 

ماهی‌های آب‌های شور ترجیح می‌دهند به ادله پدیدهٔ گذرندگی آب از دست دهند . کلیه‌های آن ها آب را به تن بازمی‌گرداند؛ در ماهی‌های آب‌های شیرین این پدیده برعکس است؛ آن ها دوست دارند بدنشان آب بدست آورد . کلیه‌های آنها برای دفع مواد زائد ادراری رقیق بیرون می نماید . بعضا ماهی‌ها اندام‌هایی توسعه یافته تر دارا‌هستند کلیه‌های آن‌ها به گونه‌ای میباشد که به آن ها اذن می‌دهد نیز در آب‌های شور و هم در آب‌های شیرین معاش نمایند . 

آلرژی 
و دستگاه عصبی 
نمای مغز ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان از سمت کمر آن . 
از بالا به پایین به ترتیب، پیاز بویایی، مخ، بخش تشخیص نوروفروغ و بینایی، اندام بخش شنا، تعادل و حس الکتریکی در مقایسه با دیگر مهره‌داران، ماهی‌ها معمولاً نسبت به اندامشان، مغز کوچکی دارند؛ عموماً وزن مغز یک ماهی یک-پانزدهم وزن مغز یک پرنده یا این که پستاندار هم‌ردیفش (از لحاظ بزرگی) می باشد .[۲۳] با این هم اکنون ماهی‌هایی وجود دارا‌هستند که مغز تقریبا بزرگی دارند، از آن بین می‌توان به پیل‌ماهیان و کوسه اشاره کرد . سنگینی مغز این ماهی‌ها همانند طیوران و کیسه‌داران میباشد .[۲۴] 

مغز یک ماهی به تعدادی حیطه تقسیم می‌گردد . در پیش، پیاز بویایی قرار دارد . یک ساختار زوج که سیگنال‌های رسول گردیده از سوراخ‌های بینی را به یاری دو عصب بویایی، اخذ و پردازش می کند .[۲۳] برای ماهی‌هایی که با یاری احساس بویایی شکار می نمایند مانند کوسه‌ها، گربه ماهی‌ها و بی‌فک‌ماهی‌ها، پیاز بویایی زیاد گرانقدر هست . در پشت پیاز بویایی، دو عضو با ساختاری همانند مخِ آب‌پرده‌داران توسعه یافته وجود دارااست . در ماهی‌ها، مخ بیشتر سرگرم حس بویایی هست .[۲۳] کل این ساختار با هم مغز قبل یا پیش‌مغز (forebrain) نام داراست . 

ارتباط دربین مغز پیشین و میان‌مغز با امداد مغز میانجی برقرار می شود . در نگارهٔ نشان داده گردیده این بخش در ذیل اندام بصیرت قرار داراست و در تصویر چشم نمیشود . مغز میانجی کارهای مرتبط با هورمون‌ها و هم‌ایستایی را انجام می دهد .[۲۳] غده صنوبری صحیح در بالای مغز میانجی جای گرفته‌است . این بخش مسئول تشخیص نوروروشنایی است، ساعت زیستی تن جان دار را تنظیم می کند و دگرگونی‌های رنگ تن را در اختیار گرفتن مینماید .[۲۳] 

درون میان‌مغز دو عضو تشخیص نور و روشنایی قرار دارند، در ماهی‌هایی که با کمک بینایی خود به شکار می‌روند نظیر قزل‌آلای رنگین‌کمان و سیکلید این اندام‌ها بزرگتر میباشد .[۲۳] 

مغز پشتی یا این که مغز پیشاپسین ویژهٔ شنا کردن و محافظت تعادل میباشد .[۲۳] این بخش مغز دیگر اندام‌های زوج ندارد بلکه تکی میباشد و از همهٔ بخش‌ها بزرگتر هست .[۲۳] این بخش از مغز در بی‌فک‌ماهی‌ها و مکنده‌ماهیها نسبتاً کوچک می‌باشد در حالی که در پیل‌ماهیان این بخش بزرگتر میباشد و ظاهراً مسئول احساس الکتریکی ماهی نیز می‌باشد .[۲۳] ساقه مغز، بخش پسین مغز است که بار کنترل عضله ها و اندام‌های بدن را بر دوش دارااست در ماهی‌های استخوانی، ساقه مغز، تنفس فیزیولوژیک و تهیه فشار اسمزی را نیز انجام می دهد .[۲۳] 

تولیدمثل پیروزی آمیز در ماهیان

تولیدمثل پیروزی آمیز در ماهیان به مکانیسم در اختیار گرفتن پیچیده سیستم های نوروروشنایی و اندوکرین و همچنین خیلی از متغیرهای محیطی بستگی دارااست . دمای آب و فتوپریود روزانه مهم ترین این فاکتورها هستند ، فراوانی خوراک ، کیفیت آب ، محیط اجتماعی ، مطلوب بودن بستر تخم ریزی از حیث فیزیکی و غیره ممکن هست هر یک فاکتوری تعیین کننده باشند . بنابراین ملاحظه می شود برای تولیدمثل ماهیان پیش شرط های زیادی وجود دارد که موفقیت یا این که شکست در تولیدمثل تا حدود متعددی به این پیش شرط ها بستگی دارااست . کندی یا این که توقف فعالیتهای تولیدمثلی در اثر استرس پدیده ای عمومی در مهره داران و از آنجمله ماهیهاست . این قضیه از این حقیقت منشا می گیرد که در برهه زمانی استرس پاره ای از انرژی که می بایستی صرف فعالیتهای آنابولیکی و تولیدمثلی می گردید را موجود بناچار می می بایست جهت مبارزه و تقابل با استرس بکار موفقیت . در نتیجه از « سرمایه گذاری » انرژی در بخش تولیدمثل کاسته می شود . 

خوراک آبزیان

در مقایسه با تغییرات محیطی که تعادل هیدرومینرال ها و پرورش را تحت تأثیر قرار می دهند می تواند تفاوتهائی بین فاکتورهائی که بدون علامتها و پاسخ آشکار استرس مستقیماً در تولیدمثل اخلال تولید می کنند و فاکتورهائی که بطور غیرمستقیم و سوای پاسخ های استرسی در این فعالیت اخلال تولید می نمایند قائل شوید . وضعیت اول را میتوان چنین توضیح داد که تولیدمثل موفقیت آمیز در ماهی بیش از کار سایر اندام های بدن به ثبات حالت محیطی بستگی دارااست و براین اساس هر گونه تغییر‌و تحول وضعیت ممکن میباشد مستقیماً تولیدمثل را متوقف کند و این از جمله نکات حساس می باشد که در انتشار تصنعی در مرکزها انتشار مرزو بوم بایستی رعایت شود . مثلاً تغیر بستر یا این که دمای آب به توقف تولیدمثل می تواند منجر شود و بهمین برهان میباشد که مشاهده می کنیم جور های ماهی خیلی یه خرده قادرند خویش را در شرایط استخر یا این که اکواریوم نشر نمایند . در حقیقت خیلی از جور های ماهیان سوای آنکه در این وضعیت جواب های استرس در آنان ظواهر شود قادر به تکثیر در وضعیت تغییر و تحول یافته یا اجباری نمی باشند و حتی برای بعضی جور ها ممکن می باشد در وضعیت اسارت گونادها هم کاملاً رسیده شوند اما بدون القاء اوولاسیون بطریق مصنوعی انتشار آن ها عملی نمیباشد . ( در واقع تغییر شرایط بخودی خویش تولیدمثل را مستقیماً متوقف می سازد ) . برای برخی گون های دیگر مثل مارماهی حقیقی وواقعی ( EEL ) چه بسا تکامل و گسترش گونادها هم سوای بکارگیری هورمون های گوناگون واقعه نمی افتد . 

از پاراگراف فاکتورهائی دیگر که بطور بدون واسطه و سوای پاسخ های استرسی داخل فارغ از ماهی در کار تولیدمثل اخلال تولید می کنند میتوان به آلاینده های آب اشاره کرد مثال های فراوانی از نقش آلوده و کثیف کننده ها ـ فلزات سنگین وزن و PH پائین آب روی کاهش استعداد هم آوری ـ کاهش درصد لقاح ـ کاهش بازماندگی نوزادان و غیره در کتاب ها فیزیولوژی ماهی وجود دارا‌هستند . 

خیلی از مواد شیمیائی در آب پیش از آنکه یک استرس زا باشند مواد سمی می باشند و اینها بیشتر بعنوان واسطه در فعالیت تولیدمثل در مکانیسم در دست گرفتن غدد درون ریز عمل کرده و مشکل ساخت می نمایند در وضعیت دوم یعنی فاکتورهائی که بطور غیرمستقیم و با پاسخ های مشخص و معلوم استرس در بدن ماهی در عمل تولیدمثل اخلال تولید می نمایند ، می بضاعت و توان مثلاً به ویرایش یا صید ماهی اشاره کرد . برخورد های تولید شده پس از این استرس می تواند از نحوه محور هیپوتالاموس ـ هیپوفیز ـ گوناد تأثیر گذارده و از این روش در تولیدمثل مؤثر واقع شوند . 

تأثیر استرس از طرز محور هیپوتالاموس ـ هیپوفیز ـ گوناد رویش و گسترش گونادها و گامتوژنز از نحوه محور هیپوتالاموس ـ هیپوفیز ـ گوناد در کنترل مغز قرار دارد . در ماهیان استخوانی دو ایزوفورم از هورمون آزادکننده گونادو تروپین بنام های GnRH۱ و GnRH۲ شناخته گردیده اند . اینها در هیپوتالاموس ساخته شده و کارشان تحریک هیپوفیز به ترشح هورمون گونادوتروپین میباشد . 

هورمون GTH۱ رشد گونادها را در پروسه نخستین گامتوژ کنترل می نماید و هورمون GTH۲ روند نهائی رسیدگی گونادها را در در دست گرفتن داراست . بیشتر اعمال این دو هورمون توسط استروئیدها انجام میگردد ، که از روش فولیکول ها تولید می شوند یکی از این استروئیدها بنام ۱۷ بتا استرادیول می باشد که رشد اُاُسیت و تجمع زرده و تولید ویتلوژنین که پیش نیاز پروتئین زرده هست را جلو می اندازد . GTH۲ برای رسیدگی یا این که بلوغ میوتیک اُاُسیت ها در ماهیان استخوانی اهمیت متعددی دارااست . کار این هورمون هم بواسطه ۱۷ الفا ۲۰ بتا دی هیدروکسی پروژسترون ( از وابستگان نزدیک استروئیدها ) انجام می شود که اینهم به وسیله سلول های فولیکولی ایجاد می گردد . در ماهیان نر عمل استروئیدزائی در سلول های سوماتیک بیضه قرار داراست که ایجاد ۱۱ کتوتوستسترون بعنوان آندروژن کلیدی کنترل کننده اسپرماتوژنز می نماید .